Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Metin Akdamar, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret ederek, külliye hakkında bilgi aldı.
 
Çeşitli ziyaretler için Afşin’e gelen Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Metin Akdamar, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ile birlikte Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret ettiler. Afşin Belediyesi Rehberi Ramazan Kıraç, külliye hakkında geniş bilgiler verdi.
Her geçen gün ziyaretçi akınının olduğunun altını çizen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Dünya şaheserlerinden biri olan Eshab-ı Kehf Külliyesini geçtiğimiz son dört yıl içerisinde büyük bir performans göstererek tanıtım çalışmaları konusunda çok fazla yol almış durumdayız. Eshab-ı Kehf Külliyesinin ziyaretçileri her geçen gün daha da artıyor ve bu tablo bizi çok sevindiriyor. Geçmiş yıllarda bölge insanlarımız Eshab-ı Kehf Külliyesine gelir ziyaretlerde bulunup dualarını ederlerdi ama son yıllarda Türkiye’nin muhtelif yerlerden ziyaretçilerimiz tarihi Selçuklu şaheseri olan Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etmekteler. Bilindiği üzere Kur’an’ı Kerimde bir sureye de ad olmuş bir mekan burası. Bizler Afşin olarak Eshab-ı Kehf Külliyesine sahip çıkacağız ve külliyemizin tanıtım çalışmaları konusunda elimizden geleni sonuna kadar yaparak Türkiye’nin muhtelif yerlerinden ziyaretçilerimizin sayılarını arttıracağız.” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi