Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerinin yaptıkları av koruma ve kontrol faaliyetinde yasadışı avlanan 3 şahıs, yakalanacaklarını anlayınca tüfeklerini atıp kaçtı. Denetimlerde 1 şahıs hakkında da idari işlem yapıldı.

Bıldırcın ve üveyik sezonunun açılmasının ardından sahadaki denetimler de arttı.

DKMP Göksun Şefliği ekiplerince Tanır ve Binboğa avlağında yapılan 20 şahsı denetledi. Tanır Mahallesindeki avlakta yaptıkları koruma-kontrol faaliyetinde yasaya muhalefet eden bir şahıs hakkında işlem yapıldı. Söz konusu şahsın silahı da takozsuz olduğu gerekçesiyle muhafaza altına alındı. Aynı bölgede usulsüz avlanan üç şahıs ise,  yakalanacaklarını anlayınca silahlarını araziye atarak kaçtı. Atılan silahlar DKMP ekiplerince bulunarak muhafaza altına alındı.

Binboğa avlaklarında gün boyu yapılan denetimde 16 avcı kontrol edildi. Göksun avlağında yasadışı usul ile av yapan iki kişi hakkında yasal işlem yapılarak tutanak tutuldu. 10 adet bıldırcın ve bir ses cihazı imha edilmek üzere müsadere altına alındı. Ayrıca belgesiz av yapan 1 şahıs hakkında da yasal işlem yapıldı.

DKMP Elbistan ve Göksun Şefliği ekiplerinin sorumluluk sahasındaki denetimlerinin 7/24 esasına göre süreceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi