Diyanet-Sen Şube Başkanı Ekrem Aslan, daha verimli din hizmeti sunulması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’i, ses-seda ve mana bütünlüğü içerisinde daha güzel okumaları için bu eğitimlerin verildiğini kaydeden Aslan, şöyle konuştu:
“Bu kursu açmamızdaki amacımız din görevlisi arkadaşlarımızın Kur-an’ı Kerim’i gerekse mahreçleriyle gerekse sıfatlarıyla en güzel bir şekilde öğrenip güzel bir Kur’an okunması amacımızdır. Arkadaşlarımız kurstaki öğrenecekleri bilgilerle görevlerini en güzel bir şekilde icra edebilmeleri için bu kursu açtık. Allah razı olsun arkadaşlarımızda ilgi gösteriyorlar. Biz, din görevlisi arkadaşlarımızın yanı sıra talep olması durumunda bayanlara yönelikte bu kursu açma arzusundayız. Kursun açılma aşamasında emeği olan sendikamızın gençlik kolları başkanı Ali Sarıkaya’ya teşekkür ediyoruz.”
Serintepe Camii Müezzini ve rehber öğreticisi Baki Güven ise Kur’an okurken harflerin düzenli çıkması gerektiğini belirtti. Güven, “Doğru teleffuz çok önemlidir. Kur’an okurken harflerin mahreç ve sıfatlarına azami derecede riayet ederek, tecvit kurallarını en itinalı bir şekilde uygulayarak okumalıyız. Kurs bitiminde arkadaşlarımızda gözle görülür bir değişiklik olacak ve dinleyenlere o güzel kelamı gönül telini titreterek dinletmiş olacaklar. Yani hem okuyup hem yaşayacaklar. Zaten amaç onu yaşamak olmalıdır.” dedi.
Memur-Sen salonunda Salı ve Çarşamba günleri verilen kursa yaklaşık 20 din görevlisi katılırken, tashih-i huruf derslerinde Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yanında, kıraat ve makam, ezanı güzel okuma eğitimleri birlikte verilecek.
Editör: Haber Merkezi