Dayanışma pikniğinde buluşan din görevlileri, Taksim protestoları nedeniyle yaşanan gerginliklerin son bulması için dua etti.
Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi ve Pazarcık Temsilciliği tarafından düzenlenen dayanışma pikniğinde buluşan din görevlileri, Taksim protestoları nedeniyle yaşanan gerginliklerin son bulması için dua etti.
Çağlayancerit Mesire alanında düzenlenen etkinliğe yaklaşık 60 din görevlisi katılırken, Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Diyanet-Sen Şube başkanı Ekrem Aslan düzenledikleri bu tür etkinliklerle din görevlileri arasındaki kaynaşmayı amaçladıklarını söyledi. Yaz Kur'an Kursları öncesinde düzenledikleri etkinliklerin din görevlilerini de motive ettiğini dile getiren Aslan, "Burada kazanacağımız enerjiyi İnşallah çocuklar üzerinde güzel bir sinerjiye dönüştüreceğiz" dedi.
Gezi Parkı protestolarına da değinen Aslan, hak arama mücadelesinin kamu malına ve topluma zarar vermeden yapılması gerektiğini kaydetti. Aslan, şöyle konuştu:
"Bu olaylar bizleri derinden sarsmıştır. Özellikle başörtülü bir bayanın incitilmesi vahşet verici bir olaydır. Bunu yapanlar insanlıktan yoksul, ahlaksız insanlardır. Hiçbir zaman kişinin başörtüsüne, dinine, meşrebine, mezhebine, rengine, ırkına bakılmaksızın herkes her yerde hür yaşamak ve özgürce ifade etmesi demokrasinin gereğidir. Sivil toplum örgütleri de bunun için vardır. Memur-Sen'in Taksim olaylarında izlediği yol takdire şayan olmuştur. Cami içinde yapılan ahlak dışı davranışlarda bulunan marjinal grupları da şiddetle kınıyoruz. Bu memleketin huzura, emniyete ihtiyacı var. Din görevlisinin ve sivil toplum örgütlerinin üstlendiği misyon burada önemini bir kez daha göstermiştir."
Pazarcık İlçe Müftü vekili Abdullah Kumaş'ta ülkenin her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu söyledi. Kumaş, "Her ne kadar imamları müftüler idare ediyorsa da, dünyayı yöneten yön veren insanlar imamlardır, din hizmeti veren insanlardır. Bu gün terörün bitme aşamasına gelmesinde, Gezi Parkı olaylarının çok daha aşırıya gitmeden yatıştırılmasında en önemli katkıyı sağlayan Diyanet işleri personelidir. Çünkü, hepimizin hizmeti Kur'ana, İslam'a ve vatana hizmet anlayışında yatmaktadır" diye konuştu.
Program dualar edilmesiyle son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi