Afşin'de kar yağışının ardından havanın soğumasıyla birlikte gizli buzlanmanın oluştuğu yollarda kayarak kaza yapan sürücüler zor anlar yaşadı.

Afşin-Elbistan Karayolunda gizli buzlanma kazalara neden oldu. Gündüz eksi 7 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı yollarda gizli buzlanma meydana geldi. Araçlarının hakimiyetini kaybederek yoldan çıkan sürücüler zor anlar yaşadı.

Yollarda oluşan buzlanma nedeniyle araçlar kayarak yoldan çıktı, bazı araçlar ise birbirleriyle çarpıştı. Meydana gelen kazalar nedeniyle Afşin-Elbistan Karayolunda trafik geçici olarak durdu.  

Kaza yapan vatandaşların yardımına karayolları ekipleri ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri yetişiyor.

Yoldan kayarak çıkan araçlar, karayolları ekipleri ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin yardımı ile kurtuldu.

Bazı araç sürücüleri gizli buzlanma nedeniyle kayarak yoldan çıkan otomobillerini kendi imkanlarıyla çıkartmaya çalıştığı gözlendi.

Yetkililer, yollarda oluşabilecek buzlanmalara karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle gizli buzlanmaya karşı dikkatli olma ve düşük hızda araç kullanma konusunda uyarıda bulundu.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi