Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör sorununun çözüm sürecinde yer alması beklenen "akil adamlar" için adı geçen kişileri eleştirdi.
Destici, "Hiç bunlardan akil adam olur mu? Bunların tarafı belli değil mi, bunlar ne zaman Türk milletinden yana oldu, bunlar ne zaman bizim dilimizden, bayrağımızdan, birliğimizden, bütünlüğümüzden, inançlarımızdan yana oldu?" dedi.
Destici, partisinin Kahramanmaraş Teşkilatı tarafından düzenlenen Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma etkinliğine katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Destici, terör sorununun çözümü ve Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'yi 30 yıldır yöneten iktidarların terörle gerçek anlamda mücadele etmediğini savunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ortaya çıkan tablonun herkesi üzdüğünü ifade etti. Her zaman terör sorununun çözümü ile bölgedeki insanların hak ve özgürlüklerinin verilmesinden yana tavır takındıklarını dile getiren Destici, "Kimse 1993 yılında bu konuyu konuşamazken, 'biz uydudan bütün dünyayı dinleyeceğiz de kendi kardeşimizin konuşmasına mı tahammül edemeyeceğiz' diyen Muhsin Yazıcıoğlu'dur. Biz bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Biz toplumsal hak ve özgürlüklerin devletin varlığını zedelemeyecek şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Ama insaf. 30 yıldır bu ülkeye kan kusturan 5 bin şehidin kanını elinde tutan, 30 bin kundaktaki bebeğin kanını elinde tutan bu milletin geleceğini, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle 500 milyar dolarını heba eden bir örgütle bir terörist başıyla nasıl bunları muhatap alırsınız da büyük Türk milleti adına konuşursunuz. Siz o bölgedeki insanlarımızı muhatap alın, o bölgedeki kardeşlerimizi muhatap alın" diye konuştu.
Sözlerinde akil adamlar konusuna da değinen Destici, adı geçen kişileri eleştirdi. "Bunlardan hiç akil adam olur mu?" diyen Destici, "Şimdi bakın akil adamlar diye bir heyet kurulacakmış. İsmi dolaşanlara bakıyorsunuz, ismi zikredilenlere bakıyorsunuz hiç bunlardan akil adam olur mu arkadaşlar. Bunların tarafı belli değil mi? Bunlar ne zaman Türk milletinden yana oldu, bunlar ne zaman bizim dilimizden, bayrağımızdan, birliğimizden, bütünlüğümüzden, inançlarımızdan yana oldu. Bunların hangisi başörtüsünü savundu arkadaşlar" ifadelerini kullandı. Sürecin Türkiye'nin hayrına olmadığını öne süren Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu sürecin Türkiye'nin hayrına olmadığını, terörü bitirmeyeceğini düşünüyorum. Tam tersine PKK'yı güçlendireceğini ve yeni mevziler kazandıracağını düşünüyorum. İnşallah ben yanılırım, inşallah onlar bu barış kardeşlik sözcüklerinde samimidir. Ama bu süreç bayrağımızın yanına bir bayrak ekleme, dilimizin yanına bir dil ekleme sürecidir. 21 Mart'ta Diyarbakır'daki görüntüler tam bu söylediklerimizi çıkardı. Keşke biz haksız çıksak, keşke her zaman ülkemiz, milletimiz kazansın biz kaybedelim, Büyük Birlik Partisi kaybetsin, bizim şiarımız bu."
"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDE HIRSIZLARIN NE İŞİ VAR"
Merhum Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Destici, intikam peşinde olmadıklarını ancak konunun aydınlatılması için her şeyi yapacaklarını vurguladı. Kendileri için soru işareti oluşturan konuları sıralayan Destici, şunları kaydetti:
"Bunlardan birincisi 'kurtuldu geliyor' bilgisi. İkincisi bildirilen yerin aranmaması. Bunlar yorum falan değil. Bunlar iddia değil, gerçek. Meclis tutanaklarında var. Bana inanmayanlar açsınlar meclis tutanaklarını okusunlar. Üçüncüsü, helikopterin üzerinden GPS aletlerinin sökülmesi. Şimdi birileri bana diyor ki hem de yetkili konumdaki biri, 'ya onu genelde yaparlar, bir kırıma gittiklerinde alırlar satarlar' yani çalarlar demek istiyor. Kardeşim eğer bu bir çalma işiyse bile, bir hırsızlık işiyse bile Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hırsızların ne işi var ya. Birisi bana bunu izah etsin. Bugün geldiğimiz noktada yüzde 1 bile olsa kaza ihtimali vardır. Ben bu gerçeği göz ardı edemem. Daha büyük oranda yüzde 90 oranında bir suikast ya da, eldeki verilere göre sabotaj ihtimali var mıdır? Bu da vardır. Bunu da göz ardı edemem. İki şıkkı da göz ardı etmeden bu işin aydınlatılmasını için de sonuna kadar mücadele edeceğiz."
Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunup, duaların edildiği programda Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlatan belgesel izletildi. Salonun tamamen dolduğu etkinlikte duygusal anlar yaşanırken, katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.
Etkinliğe, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ve yüzlerce kişi katıldı.
Editör: Haber Merkezi