Afşin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde liseden mezun olan öğrenciler için destekleme ve yetiştirme kursu açılacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılında Afşin Halk Eğitimi Merkezi (HEM), ortaöğretimden mezun olan öğrenciler için 31 Ağustos 2020 – 6 Haziran 2021 tarihleri arasında mezunlara Destekleme ve Yetiştirme (TYT ve AYT hazırlık) kursu düzenleyecek. Kursa katılmak isteyen adaylar, başvurularını 26-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında e-kurs.meb.gov.tr adresinden e- devlet şifreleri ile yapabilecek.

Adayların başvuru yaparken sayısal grup dersleri(fizik, kimya, biyoloji, matematik, Türk dili ve edebiyatı) veya eşit ağırlık ve sözel grup derslerinden (tarih, coğrafya, felsefe, matematik, Türk dili ve edebiyatı) birini seçmeleri gerekecek. Başvuru yapan adaylar,  Afşin Halk Eğitimi Merkezine giderek iletişim bilgilerini kaydettirecekler. E-devlet şifresi olanlar kendileri ders kayıtlarını yapabilecekleri gibi Afşin Halk Eğitimi Merkezinden de bu konuda yardım alabilecek.

Kurslarda, öğrencilerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek olup bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecek.

Editör: Haber Merkezi