KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Yasin Yüksek, "Afet bölgesinde hasar gören KOBİ'lere 75 bin TL işletme desteği sağlayacağız" dedi.

KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Yasin Yüksek ve KOSGEB Bartın İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu, Afşin’de Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Emrah Gümüş ile bir araya geldi.

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hasar gören KOBİ'lere, KOSGEB aracılığıyla bu işletmelerin bakım, onarım, personel gibi ihtiyaçlarına 75 bin lira destek sağlanacağını ifade eden KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Yasin Yüksek, “Afet bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin faaliyetlerinin aksamaması ve devamlılıklarının sağlanabilmesi adına KOBİ’lerimizi yalnız bırakmıyoruz. İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında "Afet Dönemi İşletme Desteği" uygulamaya alındı. Depremde iş yerleri hasar gören ve bu zorlu şartlara rağmen işlerine devam eden işletmeler için 75 bin lira destek sağlıyoruz. 75 bin lira üst limitli destekten, iş yeri hasar durumuna ilişkin resmi makamlardan belge alan işletmelerden deprem sonrası kurulan geçici nitelikteki çarşı alanlarında, sanayi sitelerinde veya imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler faydalanabilecek.” açıklamasında bulundu.

KOSGEB Bartın İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu da, depremde hasar alan işletmelerin faaliyetlerine dönmesi amacıyla "Acil Destek Kredisi Programı" başlatıldığını dile getirdi.

Akdağoğlu, sanayi sitelerinde, organize sanayi bölgelerinde ve bunların dışında faaliyet gösteren, iş yeri hasar görmüş olan ve bu durumunu belgeleyen işletmelere finansal destek sağlanacağını belirtti.

Ziyaretten dolayı memnuiyetini ifade eden Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve Esnaf Odası Başkanı Emrah Gümüş de, KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen esnaflara yardımcı olacaklarını ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi