Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılan Afşin Belediyesi Hizmet Binasının yeri ilçe meydanına kazandırılacak.

İlçe merkezinde bulunan ve 1983 yılında 3 katlı olarak yapılan belediye hizmet binası depremde yıkıma uğradı. Kontrollü bir şekilde yapılan enkaz kaldırma çalışmalarının ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi 12 dönümlük arazide ilçe meydanı projesini yapmayı üstlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte alanda incelemelerde bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Afşin’i ayağa kaldırma çalışması yapıyoruz” dedi.

Depremin izlerinin silinmesi ve ilçeyi ayağa kaldırmak için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Depremde yıkılan belediye binamızın bulunduğu alanı güzel bir çalışmayla ilçemize yakışan bir meydan sunmayı hedefliyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyemizin daire başkanları geldi ve alanda yapılacak çalışmaları konuştuk. Meydan çalışması Afşin’imize Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bir hediyesi olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke de, “Depremde yıkılan belediye binamızın acı hatırasının üzerine sünger çekerek unutmamız ve normale dönmemiz gerekiyor. Yaklaşık 12 bin metre kare bir alanda şehrimizi normale çevirme adına ve yıkımın izlerini silme adına meydan projesini hayata geçireceğiz. Bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a arz ettiğimizde memnuniyetle bu projeyi yapmayı kabul ettiler.” açıklamasında bulundu.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler nedeniyle 10 ili etkileyen büyük yıkım yaşandığını belirten Böke, “Büyük acı ve yıkım yaşadık. Bunu hep birlikte, tüm hemşerilerimizle birlikte aşacağız. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak birçok belediyemizi depremden etkilenen şehirlerimize görevlendirdik. Sadece Kahramanmaraş’a 54 belediyemizi görevlendirdik. Afşin’de de Çorum Belediyemiz ve İstanbul Çekmeköy Belediyemiz görevli. Bu iki belediyemiz ilçemizi normale çevirmek için canla başla çalışıyor. Normalleşme çalışmaları Çorum Valimiz Mustafa Çiftçi başkanlığında yürütülüyor ve Çorum’un tüm birimleri Afşin’de. Çekmeköy Belediyemiz konteynır kent kurma çalışmalarını devam ettiriyor. İlçemize katkıda bulunan tüm belediyelerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi