Demokratik Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Çözüm sürecinden Türkiye'nin çok fazla bir şey elde edebileceği kanaatinde değilim" dedi.
Uysal, partisinin Kahramanmaraş il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2009 yerel seçimlerinde iktidarın "gelin şehrimizi beraber yönetelim" söylemini kullandığını anımsatarak, Gezi Parkı odaklı gelişmelere değindi.
Bu gelişmelerin halk talebi olarak ortaya çıktığını ifade eden Uysal, "İktidar partisi her attığı adımı millete bir dayatma üslubu içerisindedir. Ortaya koyduğu bir politik tercihe karşı özgürce demokratik taleplerini ortaya koymuş insanlarımızın maalesef çapulcu olarak yaftalanmasını kabul edebilme imkanımız yoktur" diye konuştu.
Uysal, "milletin hayra anahtar, şerre kilit" olma noktasında vazifesini ilerleyen süreçte çok daha rahat ifade edeceğini vurguladı.
Kendisi için demokrasiyi bir hak, bu bölge için müdahale aracı olarak gören batının geçmişinin ortada olduğunu dile getiren Uysal, "İnsanlığın yüzünü kızartacak zulümler icat edenlerin Türkiye başta olmak üzere buradaki mazlum milletleri suçlamak gibi bir hakkı bulunmuyor" ifadesini kullandı.
Uysal, çözüm sürecine de değinerek, sürecin Türkiye'yi uzun vadede büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakacağını sadece kendilerinin değil zaman zaman iktidar partisi üyelerinin de ifade ettiğini savundu.
Türkiye'nin barış süreci adı altında etnik siyasete mahkum edildiğini ileri süren Uysal, "Çözüm sürecinden Türkiye'nin çok fazla bir şey elde edebileceği kanaatinde değilim. Bu yürütülen teşebbüsü geçici bir sükunet halini müzakere etmekten ibaret olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi