Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, geçen yıl Mayıs ayında çıkarılan Torak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun toprak satışı konusunda çiftçileri mağdur ettiğini söyledi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hükümetin yapılan yasa değişikliği ile küçük çiftçileri gözden çıkardığını vurguladığını belirterek, bugün gelinen noktada çiftçilerin bu mağduriyetinin net bir şekilde görülmeye başladığını açıkladı. 

Çiftçilerin tapulu topraklarını satamaz hale geldiğine işaret eden Dedeoğlu, “Çiftçilerimiz bu dönemde, bu hükümet tarafından borçlandırılmıştır. Girdiler artmış ve kazanç azalmıştır. Çiftçiler çoğu bölgede neredeyse üretimden uzaklaşmıştır. Alın terinin karşılığını alamadığı için gelirleri azalan çiftçiler borçlarını ödeyemez hale delmiştir. Artan borçlarını ödemek için toprak satmak isteyen çiftçilere, hükümet 10 dönümüm üzerindeki toprağını tek satamazsın demektedir” dedi.

Dedeoğlu, çiftçilerin borçlarını ödemek için maalesef sık sık toprak satma yoluna başvurduğunu hatırlatarak, hükümet tarafından çıkarılan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun toprak satışına izin vermediğine işaret etti.

Çiftçilerin tek parça toprağını satmak için neredeyse bütün topraklarını satmak zorunda bırakılmasının hem Anayasa’ya hem de hukuka aykırı bir durum olduğuna da dikkat çeken Dedeoğlu, bu durumun düzeltilerek, çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, çiftçilerin bu dönemde hiçbir dönemde yaşamadığı sıkıntıları yaşadığını ifade ederek, çiftçilere sağlanan desteklerin azaldığını bildirdi. Dedeoğlu, çiftçilere emeğinin karşılığının mutlaka verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi