MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dedeoğlu, mesajında şu sözlere yer verdi:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmasıyla “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletin” olmuştur. Böylece bir dönem kapanmış ve yeni dönem açılmıştır. 23 Nisan,Türk milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktası olmuştur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, üstlendiği tarihsel görevle parlamenter demokratik rejimin en güzel örneklerinden birisini ortaya koymuştur.Gazi Meclisimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde milletimizle beraber Kurtuluş Savaşı’nı başarılı bir şekilde yürütmüş veTürkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin hak ve özgürlüklerine kavuşarak, onurlu bir yaşam sürmesi yolunda çok önemli hizmetlerde bulunmuştur. Bundan tam 93 yıl önce milletimiz tarafından ortaya konulan kararlılık halen aynı şekilde o günkü tazeliğiyle sürmektedir.
Ne yazık ki milletimizdeki bu azim ve karlılığı göremeyen bazı kesimler, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresini yazışmalardan ve resmi kurumlarının isminden çıkarmaya çalışmaktadır.
Bu girişim ve çabalar nafile ve beyhude çabalardır. Milletimizi üzmekten ve derinden sarsmaktan öteye gidemez. Gitmesi de zaten mümkün değildir.
Bu vesileyle, tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, selam ve saygılar sunarım.”
 
Editör: Haber Merkezi