Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yeni zamlarla ve yapılması planlanan zamlarla , 2013 yılının 2012 yılından daha zor geçeceğini söyledi. 
 
       Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,  Türkiye’nin 2013 yılına yapılan yeni zamlarla ve  yapılması planlanan zamlarla karşıladığını belirterek, 2013 yılının 2012 yılından daha zor geçeceğini söyledi.
      MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 2012 yılında Türkiye'nin en önemli sorunlarından hiç birisine doğru dürüşt çözüm üretilemediğini ifade ederek, terörün arttığını ve işsizliğin bir türlü azaltılamadığını vurguladı. Türkiye'de tarım ve hayvancılığın sürekli olarak geriye gitmeya devam ettiğine işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, üreticinin son 10 yıldır hiç bir şekilde emeğinin karşılığını alamadığını kaydetti.
     Sanayi kesiminin yapılan teşviklerle ancak ayakta durmaya çalıştığına da dikkat çeken MHP kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, küçük esnafın çok büyük sıkıntı içinde olduğunu ifade etti.
     Yapılan harç, vergi, elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve LPG gibi zamlardan sonra işçi, memur, emekli ve asgari ücretli kesimin alım gücünün iyiden iyiye azaldığı da bildiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
    "Hükümetin 2013 yılı bütçesinde yatırıma, İstihdama, esnafa, işçiye, memura, emekliye ve çiftçi çok düşük paylar ayrılmıştır. Hükümet, yine bütçe açıklarını vergi ve zamlarla kapatmaya çalışacak. Bu durumda Perşembe'nin gelişi, zaten Çarşamba'dan belli olmuştur. 2013 yılı 2012 yılından daha zor geçecek."
    MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hükümetin israfı önleyecek ve kaynakları adil bir şekilde toplumun tüm kesimlerine yönelik kullanacak bir politika izlemesi gerektiğini vurgulayarak, küresel sermaye yerine, vatandaşın ve yerli sermayenin desteklenmesini sözlerine ekledi.
    Yeni yılda Kahramanmaraş'ta devam eden yatırımların bitirilmesini ve yeni yatırımların yapılmasını arzu ettiklerine değinerek, yeni yılda işçinin, memurun, emeklinin, esnafın, çifçinin ve sanayicinin emeğinin karşılığını almasını istedi.
   Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin yeni yılını kutlar, yeni yılın ülkemize ve Kahramanmaraş’ımıza hayırlar getirmesini dilerim” dedi.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi