Afşin Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yetişkinlere yönelik 2. Kademe Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan 69 yaşlarındaki Ahmet Duran Soydan ve Cuma Genç, ilkokul diplomalarını düzenlenen törenle aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında Afşin Halk Eğitim Merkezi’nde sınav düzenlendi. Bu sınavı başarılı bir şekilde veren ve yaşları 69 olan Ahmet Duran Soydan ve Cuma Genç, diplomalarını  Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’dan aldılar.
Genç nesillere örnek olacak bir davranış olduğunu belirten Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Kendilerini tebrik ediyorum, yaş önem görmeden okuma yazmayla bir gayret göstermişler. Okuma yazmayı öğrendikten sonra inşallah güzel kitaplar okuyacaklar. Bunu örnek alarak gençlerimizin, bu yaşta bile okuma yazma gayreti gösteren büyüklerine bakarak eğitim yönünde en üst seviyeye çıkma gayreti göstereceklerini düşünüyorum. Bu örnek davranıştan dolayı iki abinin ellerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.  
 
Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Uğur Tor ise, “Afşin Halk Eğitim Merkezi oku yazma seferberliğimiz devam etmektedir. İki abimiz bizim kurslarımıza katıldılar ve okuma yazma öğrendiler. Ben göstermiş olduğu gayret ve özverili çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi