AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç:
“Daraltılmış bölge sistemiyle milletimizin yetkileri artacak”
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, “Ak Parti iktidara geldiği günden beri milletimizin yetkilerini arttırıyor. Şuanda yeni bir çalışma içerisindeyiz, daraltılmış bölge üzerinde çalışmalar yapıyoruz. İnşallah daraltılmış bölge sistemiyle milletimizin yetkileri artacak” dedi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan ile il yönetimi AK Parti Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
Yapılan ziyarette konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, “Ülkemizin üzerine oynanan oyunların hepsini aziz milletimiz bozdu ve o gezi parkı eyleminde, eylem yapanların ne kadar yanlış olduğunu, karşı çıkmış oldukları üçüncü hava limanı, üçüncü köprü ve kanal İstanbul projelerine bizim halkımız bizi destekleyerek onay verdiler. Bu seçimde halkımız, AK Partinin Suriye ve Mısır politikasına onay vermiş oldular. Bu seçimde Allah’a şükürler olsun 45,6 lık gibi bir orana ulaştık halkımızın sayesinde ve bizim bütün politikalarımız onay aldı.” dedi.

Kahramanmaraş’ta büyük bir zaferle kazandıklarını kaydeden Güvenç, “Bu seçimde Kahramanmaraş’ta büyük bir zafer kazandık. Bilindiği üzere 3 tane muhalif belediye vardı bir önceki dönemde ama bu seçimde merkezimizde dâhil olmak üzere 10 tane ilçe belediyesi Ak Partinin oldu. Sadece Nurhak ilçemiz CHP’nin ve orayı da 200 gibi bir oyla kaybettik.” diye konuştu.
 AK Parti iktidarı döneminde milletin yetkilerinin artığını işaret eden Güvenç, “Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve ondan sonra da Milletvekilliği seçimi var. Cumhurbaşkanını milletimiz seçecek. Ak parti iktidara geldiği günden beri milletimizin yetkilerini arttırıyor. Şuanda yeni bir çalışma içerisindeyiz, daraltılmış bölge üzerinde çalışmalar yapıyoruz. İnşallah daraltılmış bölge sistemiyle milletimizin yetkileri biraz daha artacak. Yani seçmiş olduğunuz milletvekilleriyle birebir çalışacaksınız ve onlarla daha yakın temaslarda olacaksınız. Bu kapsamda milletvekilleri daha çok çalışmak zorunda kalacaklar. Daraltılmış bölge sistemi gelirse milletimizin yetkileri daha çok artmış olacak.” dedi.
 
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan ise şunları kaydetti:
“Yerel seçimlerinden sonra hayırlı olsun ziyaretlerine başladık ve ilk olarak Afşin’imizi ziyaret ettik AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sıtkı Güvenç ile birlikte. Afşin’de ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra diğer ilçelerimize geçeceğiz. 30 Mart’ta gerçekten de Tarihi bir seçim sürecini geride bıraktı ve bir kez daha halkımızın sağduyusu galip geldi. Bütün oynanan oyunlara rağmen halkımız Ak kadroya güven ve desteğini göstermiş oldu. Bundan sonra inşallah yerel yönetimle beraber geçmişte yapamadıklarımızı büyükşehir belediyemizle birlikte gerçekleştireceğiz ve yarının Afşin’ini, yarının Kahramanmaraş’ını oluşturmak için, gelecek nesillere daha yaşanılır kentler bırakabilmek için büyük bir mücadele vereceğiz. Bu anlamda ilçe teşkilatlarımızın ve belediye başkanlarımızın her zaman yanında yer alacağız.”

 



Editör: Haber Merkezi