Danimarka Savunma Bakanı Nick Haekkerup, Kahramanmaraş’a konuşlandırılan patriot füze bataryalarında görevli Alman birliğindeki 10 Danimarka askerini ziyaret etti. Savunma Bakanı Haekkerup, “Burada görev yapıyor olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Bakan Haekkerup, özel uçakla geldiği Türkiye’de, ilk olarak Gaziantep Uluslararası Havaalanına indi. Burada giriş işlemleri tamamlanan Bakan Haekkerup, daha sonra aynı uçakla Kahramanmaraş Havaalanına geldi.
Daha sonra güvenlik önlemleri eşliğinde 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı’na ait Gazi Kışlası’na gelen Bakan Haekkerup burada, Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Garnizon Komutanı Albay Kağan Kazaz ile Alman Birliği Komutanı Albay Eric Ellerman tarafından karşılandı.
Komutanlık binasında kısa bir brifing alan Haekkerup, daha sonra patriotların konuşlandığı bölgeye geçerek Ellerman’dan bilgiler aldı. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Danimarkalı Savunma Bakanı Haekkerup, incelemenin ardından ise gazetecilere açıklama yaptı. Türkiye’nin savunulmasında görev alıyor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Haekkerup, şunları kaydetti:
“Danimarka olarak burada bulunmaktan son derece gurur duyuyoruz. Askerlerimizin, burada Alman ve Türk askerleriyle iyi bir diyalog ve işbirliği içerisinde çalıştığını görmekten son derece memnun oldum. Türkiye’nin savunulmasına katkı sağladığımız için mutluyum.”
Geçtiğimiz günlerde gazete ilanı ile ülkelerine Genelkurmay Başkanı arayan Danimarka’nın Savunma Bakanı Nick Haekkerup, bir gazetecinin Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle askeri anlamda yakaladığı birlikteliği anımsatıp, Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin yönelttiği bir soruya ise yanıt vermedi. Haekkerup, “Savunma bakanı olduğum için bu hususta açıklama yapmayacağım. Üzgünüm” dedi.
Haekkerup, Gazi Kışlası’ndaki brifinginin ardından kentten ayrılacak.
Editör: Haber Merkezi