İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Sahası’nda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanıyla ile birlikte Türk milletinin bölgesinin ve dünyanın en önemli devletlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Türk milletine bırakılan en büyük mirasın Cumhuriyet olduğunu ifade eden Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, “Bu anlamlı günde, milletimizin uygar dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan cumhuriyete, bağımsız ve özgür bir yurda kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük ve en önemli mirastır. Türk milletinin özlemlerini, inandığı değerleri ve toplumsal dinamiklerini çok iyi bilen Ulu Önder tam bağımsızlığın yaşama geçirilmesinin, çağ dışılıktan kurtulmanın ancak cumhuriyet idaresiyle mümkün olacağını görmüş Türk milletini bu ülküler çerçevesinde birbirine kenetlemiştir. Cumhuriyet ile birlikte ülkemiz modern dünyanın bir üyesi olmasının haklı onurunu tatmış, devletimiz gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir.” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyetin sürekliliği olan yeni kazanımlarla ve ilk günkü bilinçle sürdürülmesi gereken çağdaş bir yönetim biçimi olduğuna değinen Kaymakam Pınar, “ Millet egemenliğine dayanan cumhuriyet idaresi Türk vatandaşlarına fert olma hakkını vermiş ve aynı zamanda bunun sorumluluğunu da yüklemiştir. Cumhuriyet idaresi herkesi kucaklamış, tüm yurttaşlara eşit haklar tanımış, temel haklar ve özgürlükleri güvence altına almış ve reformları hızla hayata geçirilmesi sağlanmıştır. Cumhuriyetimize yönelecek tehditlere karşı Türk milleti olarak her zaman hazırlıklı olmalıyız. Yakın geçmişte 15 Temmuz gecesinde yaşananlar bir kere daha göstermiştir ki iradesine ve bağımsızlığına kast edenlere, ülkemizin üzerine karabasan gibi çökmek isteyen kökleri dışarıda olan terör örgütlerine ve işbirlikçilerine karşı kahraman milletimiz milli mücadele döneminde olduğu gibi tek vücut olup canını siper etmekten biran bile tereddüt etmemiştir. Bu millet vatan, bayrak ve istiklali söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini yüzlerle yıllık tarihi boyunca defalarca göstermiştir. Ayrılık oluşturmaya ve vatanı bölmek isteyenlere fırsat vermemeli içten ve dıştan gelen bütün bölücü akınlara karşı milli ve manevi tüm değerlerimizi koruyarak sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle gücünü asil kanından alan  Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu topraklar bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in törene katılanların bayramını kutladı.

Afşin Anaokulu öğrencilerinin Cumhuriyet bayramı gösterisi, TEAŞ İstiklal Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla devam eden tören, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören geçişiyle son buldu.

Törene, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz, siyasi parti temsilcileri, kamu ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi