Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törenden konuşan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar,"Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük mirastır." dedi.

Cumhuriyet yönetiminin Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim şekli olduğunu ifade eden Kaymakam Pınar,"Bu değerli toprakları bizlere vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenliğini sağlayan ve bu milli gaye uğruna şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Bağımsız ve özgür bir yurda, ülkesini seven, onu yaşatmaya ve korumaya amaç edinen millete sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet bizlere bırakılan en değerli mirastır. Egemenliğin kayıtsız, şartsız millet olduğu cumhuriyet, Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan yönetim biçimidir. Türk milleti bu yaşam biçimiyle modern dünyanın bir üyesi olmuş ve devletimiz gençlerle kalkınan bir dünya ülkesi haline gelmiştir." açıklamasında bulundu.

Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun sembolü olan ve tarihteki en büyük başarılardan biri olan Cumhuriyetin ilanının 96. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşandığını belirten Pınar, "Cumhuriyetimizin değerleri, aradan geçen 96 yılda necip milletimiz tarafından geri dönülmez bir şekilde sahiplenilmiştir. Gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.  Birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de hep muhafaza edeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişten günümüze vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyoruz" diye konuştu.

Tören, öğrencilerin hazırladığı jimnastik, folklor gösterilerinin ardından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

 Törene, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Ali Semerci, siyasi parti temsilcileri, kamu ve kurum amirleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi