AK Parti Milletvekillerinin ilgisi üzerine Afşin İl Genel Meclis Üyeleri tarafından ek bütçeyle yapımına başlanılan Cumhuriyet Ortaokulu’nun 8 ek derslik binası tamamlandı. Cumhuriyet Ortaokulu Eğitim’e merhaba dedi.

2011 yılında İl Genel Meclisi’nden alınan bir kararla uzun yıllar derslik sorunu yaşayan Cumhuriyet Ortaokulu’na 8 ek derslik yapılması için 700 bin Tl ödenek ayrılmıştı.  17 aydır inşaatı devam eden ek binanın yapımı tamamlandı.

İl Genel Meclis Üyeleri:

“Afşin’e Hayırlı Olsun”

Afşin’e hayırlı olsun diyen  AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Kösebalaban, Ahmet Canpolat, Hulusi Ataç ve Yemliha Böke, “ 2011 yılında İl Özel İdaresi Ek bütçeyle bu binanın yapımı için bir ödenek ayırmıştık. Okulumuzun inşaatı tamamlandı ve bugün itibaren eğitim-öğretime başladı. Zemin ve 1. Kattan oluşan binamızda çok amaçlı salon, zemin katta 4 adet derslik ve 1. katta 4 adet derslik ile idareci ve öğretmen odalarında oluşuyor. Bu ödenekte emeği geçen başta AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerimize teşekkür ediyor, Afşin’e hayırlı olsun diyoruz” dediler.

-Okul törenle açıldı

Eğitim-öğretim yılı başlamasıyla birlikte okul, düzenlenen törenle açıldı. Törene Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, daire amirleri ile öğretmenler katıldı.

Okulun açılışında konuşma yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Bu okulun açılışında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Afşin Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla yapmıştık bu okulun inşaatını. İl genel Meclis Üyelerimize ve hiçbir bedel talep etmeden arsasını okulumuza bağışlayan Sadi Aksakal’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah burada güzel ve başarılı hizmetlere şahit olacağız.” dedi.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise, “Yepyeni bir okula kavuştuk. Eksiği bulunan diğer okullarımızın eksikliklerinin giderilmesi noktasında da kaymakam Bey’e çok teşekkür ediyorum. Özellikle Sadi Abimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada Sadi Abimiz gibi hayır sever abilerimiz kardeşlerimiz Afşin’imize yeni okulların kazandırılmasına vesile olur ve bizde öğrencilerimiz daha iyi ortamlarda yetiştirme imkanına kavuşmuş oluruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi