28 Ekim günü Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan 89.yıl kutlamaları Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tebriklerin kabulü ardından kutlamalar Hükümet Konağı önünde düzenlenen programla devam etti.
 
Törene, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan,  Afşin Garnizon Komutanı İdris Tom, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Sedat Alıcı, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, siyasi parti başkanları, daire amirleri ve birçok eğitimcinin katılımıyla gerçekleşti.
  
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, açılış konuşmasını yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Mustafa Kemal Atatürk ülkeyi yağma etmek isteyenlerin karşısına dikilerek kurtuluş savaşı mücadelesini vermiştir. Bu mücadelenin ardında Türk milletinin vatan sevgisi, özverisi ve azmi vardır. Cumhuriyetin ilanı bu mücadelenin nişanıdır. Cumhuriyet; eşitlik, özgürlük, insanlık onurunu her şeyin üstünde tutmaktır. Cumhuriyetin temelinde, vatandaşlarımızı çağdaş bir devletin vatandaşı yapmaktır. Atatürk’ün “Çağdaş bir Cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir" sözü cumhuriyetimizin erdemini ve temel amacını en iyi bir şekilde anlatıyor. Bu gayret ve caba kolay kazanılmamıştır. Bunun harcında nice şehitlerimizin kanları gazilerimizin nice kahramanlıkları vardır. Bu bayram, Türkiye’nin geleceği hakkında en ufak şüpheye düşmemesinin adıdır. Sevgili öğrenciler neye sahip olduğumuzu iyi idrak etmeliyiz. Bu vatanın bedeli fazlasıyla ödenmiştir. Bu yüzden bunu yüceltmeye, güçlendirmeye, kalkındırmaya, Milletçe kararlıyız Cumhuriyet kuşakları görevlerinin bilinci içindedir. Cumhuriyet bayramı bunun hatırlanması ve hatırlatılması demektir. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü ve bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi şükranla anıyoruz” açıklamasında bulundu.
 
Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’ın konuşması ardından öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiir ve yazılar okundu. Okulların kortej halinde geçişleri ardından tören sona erdi.
Editör: Haber Merkezi