Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.
 
28 Ekim günü Afşin Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan 90.yıl kutlamaları 29 Ekim sabahı saat 10.00’da devam etti.
 
 
Törene Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Garnizon Komutanı İdris Tom, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti başkanları ve eğitimciler katıldı.
 
Okunan İstiklal Marşının ardından konuşma yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, 29 Ekim gününün, bir devletin, bir milletin, bir bayrağın yeniden doğuşu, yeniden dirilişinin günü olduğunu kaydetti.
 
Kaymakam Aksoy, “Bayrağımız başımızda, anamız babamız yanımızda rahat rahat yaşadığımız bugün. Bugün nice ezanın nice cefanın nice bir çilenin topyekun bir milletin kurtuluş günüdür bugün. Vatan deyip, bayrak deyip, ezan deyip, istiklal deyip, istikbal deyip daha 13-15 yaşında kara toprağı kendisine yorgan yapan şehitlerimizin ruhlarının huzur bulduğu gündür bugün. Tarihi yaşayanlardan öte yazanların bile olmaz böyle bir şey dediği, gözyaşlarının sel olup aktığı işte şimdi o gözyaşlarının sevinçten attığı gündür bugün. Bugün bir devletin, bir milletin, bir bayrağın yeniden doğuşu, yeniden dirilişidir. Bugün hep beraber gönlümüzde cumhuriyet, geleceğe dair büyük hayallerimizin olduğu 29 Ekim. Bunun içindir ki değerli Afşinliler, cumhuriyetimize sahip çıkacağız, sahipleneceğiz, onu koruyup kollayacağız.” dedi.
 
Öğretmenlere seslenen Kaymakam Aksoy, “Değerli öğretmenlerim yaptığınız görev kutsal, sorumluluğunuz her şeyden önce vicdani, işte bu kutsal görevi yaparken sizlerin yürüyüşünü, konuşmasını, sizlerin ilim ve ahlakını örnek alan gençlerin olduğunu ve bu gençlerin sizlerin ve bizlerin yarınları olduğunu unutmayacaksınız. Unutmadan koşturacaksınız. Bahane bulmadan, yorulmadan çalışacaksınız. Öyle bir nesil yetiştireceksiniz ki, hem sizlere hem cumhuriyete hem de Atatürk’e sahip çıkacak. Öyle bir nesil yetiştireceksiniz ki, alın terini her şeyden kutsal sayacak. Onun içindir ki öğretmenlik kutsal, onun içindir ki yükünüz ağır. Allah yar ve yardımcınız olsun.” şeklinde konuştu.
 
Öğrencilere seslenen Aksoy, “Büyük Atatürk’ün umudum, yarınlarım dediği sevgili gençler, sizler bu kutsal vatanı, bayrağı korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara devretmek için bizlerden devralacaksınız. Sizlerde çok çalışacaksınız ve hep dik duracaksınız. Mücadeleden korkmayacak, zorluklardan kaçmayacaksınız. Bahanelerin ardına sığınmayacaksınız, çalışacak ve başaracaksınız.” açıklamasında bulundu.
 
Konuşmaların ardından öğrencilerin şiir ve yazıların okunmasıyla devam etti. Program öğrenci geçişi ardından son buldu.
 
 
Editör: Haber Merkezi