Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Alman askerlerin görev yaptığı Patriot Harekat Birliğini ziyaret etti.
Dün gece kente gelen Cumhurbaşkanı Gauck, Kahramanmaraş ziyaretlerinin ilkinde Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kenti gezdi. Daha sonra yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Gazi Kışlası’na geçen konuk Cumhurbaşkanı, Alman askerlerin görev yaptığı Patriot Harekat Birliği’ni ziyaret etti. Burada 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar, Alman Birliği Komutanı Kurmay Albay Stefan Drexler tarafından karşılanan Gauck, tören mangasını selamladı.
Komutanlık, ziyaretçi defterini imzalayan Gauck, daha sonra ise Patriot füzelerinin konuşlandırıldığı Ahir Dağı eteklerine geldi. Burada Harekat Birliği Komutanı Drexler’den, çalışmalar ve çalışma sistemleri hakkında bilgiler alan Cumhurbaşkanı Gauck, patriotlarda görevli alman askerlere de yakın ilgi gösterip kısa sohbetler gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Gauck’un eşi Daniela Schadt, Almanya’nın Türk asıllı Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Eberhard Pohl, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve çok sayıda ilgilinin eşlik ettiği ziyaretin ardından konuk Cumhurbaşkanı askerlerle sohbet etti.
Alman basını ile TRT, AA ve Reuters’in takip ettiği bu programın ardından Cumhurbaşkanı Gauck’un Kahramanmaraş’tan ayrılacağı bildirildi.
Editör: Haber Merkezi