Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, müftülük aracılığıyla Kahramanmaraş genelinde cuma hutbesinde, kendilerini polis olarak tanıtıp telefonla aradıkları kişilerin altın ve paralarını dolandıran şahıslara karşı vatandaşları uyardı. 

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, Afşin'deki bütün camilerden de Cuma vaazında ve hutbesinde ,kontör veya telefonla arayarak dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik bilinçli olması istendi.

Kahramanmaraş polisi, telefonla arayıp kendilerini polis, savcı, asker olarak tanıtan ve kelime oyunlarıyla kurbanlarını korkutan şebekelere karşı vatandaşları daha dikkatli olmaya davet etti.
Tüm uyarılara ve çalışmalara karşı mağduriyetlerin devam etmesi üzerine Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü aracılığında kent genelinde cuma hutbesinde, kendilerini polis olarak tanıtıp telefonla aradıkları kişilerin altın ve paralarını dolandıran şahıslara karşı vatandaşları uyardı.
İl genelinde camilerde yapılan uyarıda imamlar vatandaşları şöyle uyardı: 
“Telefonla arayarak kendisini polis, savcı ve asker olarak tanıtan şahıslar var. Bunlar vatandaşlardan altın ve para almak suretiyle dolandırıcılık yapıyor. Kesinlikle bir kamu görevlisi vatandaştan para ya da altın istemez. Size böyle bir telefon gelirse hemen 155’i arayın kimseye altın ya da para vermeyin. Bu dolandırıcılara karşı uyanık olalım.”
Polis, cami çıkışlarında dolandırıcılığa karşı vatandaşlara uyarı broşürlerini dağıttı.

Editör: Haber Merkezi