Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlarımıza hizmetin bir yenisi daha ekledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işitme engelli vatandaşların Cuma Hutbesini anlayabilmeleri için hutbeyi işaret diliyle anlattırdı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İşaret Dili Uzmanı İbrahim Latif Aslan, Hacı Ramazan Yaşar Gölcü Camii’nde Cuma Hutbesini işitme engelli vatandaşlar için işaret diliyle anlattı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, namaz çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezinde erişilebilirliği çok kolay olan Hacı Ramazan Yaşar Gölcü Camisi'nde bugün engelliler için farklı bir uygulama yapıldığını belirtti.

İşitme engelliler için Cuma Hutbesinin işaret diliyle aktarıldığını ifade eden Başkan Erkoç, "Belediye çalışanımız işaret diliyle hutbeyi engelli kardeşlerimiz için çevirdi. Çok güzel bir duygu. Onların da maneviyatını tam yaşaması bizim için önemli. Maneviyatın önündeki engellerin kaldırılması, temel hak ve özgürlüklerin sağlanması konusunda 15 yıldan bu yana hükümetimiz çok önemli adımlar attı. Biz de bu tür fiziki engelleri kaldırma gayreti içindeyiz" dedi.

Başkan Erkoç, her cuma engellilerin anlayacağı şekilde hutbelerin çevirilerinin devam edeceğini söyledi.

Onikişubat İlçe Müftü Vekili Akın Utangan da İslam dininin engellilere büyük önem verdiğine işaret ederek Hz. Muhammed döneminden örnekler verdi.

Utangan, şunları kaydetti:"Önemli olan fiziksel engellilik değil, önemli olan gönüllerin engelli olmamasıdır. Engellin kardeşlerimize sahip çıkmak, onlara yardım etmek, onların sıkıntılarını gidermek biz Müslümanların görevidir. Engelli kardeşlerimizin toplum için, Müslümanlar için birer rahmet ve bereket olduğu düşüncesini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz de güzel bir hizmete imza attı. Hacı Ramazan Yaşar Gölcü Camimizde işitme engelli kardeşlerimiz için hutbe düzenliyorlar. Kendilerine müftülüğümüz adına teşekkür ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi