Kimse Yok mu Derneği'nce yürütülen "Kardeş Aile" projesi kapsamında Diyarbakır'dan gelen 42 aile, Kahramanmaraş'ta misafir edildi.

Diyarbakırlı aileler, Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi'nin hazırladığı "Kardeş Aile" projesi kapmasında bu kente davet edildi. Kahramanmaraşlı ailelerin evlerinde kalan misafir aileler, Kahramanmaraş Kalesi ve Kurtuluş Müzesi'ni gezdi.

Derneğin Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanlar arasındaki kopukluğu ortadan kaldırma amacıyla söz konusu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Diyarbakırlı aileleri Kahramanmaraş'ta misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Timurbanga, şunları kaydetti:

"Maalesef, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 35 yıldır sıkıntı, sancı ve gözyaşı var. Birileri tarafından kurgulanan oyun yıllardır oynanıyor. Dökülen bu gözyaşını ortadan kaldırma adına atılacak adımlardan biri de insanlarının birbirini tanıması ve sevmesi. Biz de bu amaçla yola çıktık. İnşallah bu irtibat devam edecek."

-"Türkiye'de çok güzel şeyler olacak-"

Diyarbakırlı Ferit Getiren ise barış sürecinin olumlu sonuçlarının yakında görüleceğine inandığını vurguladı.

"Çözüm süreci"nden ümitli olduklarını aktaran Getiren, "Ancak bunu istemeyenler de var. Diyarbakır halkı 'yüzde yüz barış' istiyor. Barış geldiğinde ekonomi canlanacak, 'akşam evime çekileyim korkusu' ortadan kalkacak. Batı illerindeki iş adamları Diyarbakır'da, Hakkari'de, Şırnak'ta fabrikalar açacak, iş merkezleri kuracak" diye konuştu.

Barış olacağına inandığını dile getiren Sezgin Karaduman da "Barış olduğunda Türkiye'de çok güzel şeyler olacak. Bu yaşanan kötü olaylar geçmişte kalan şeyler. İnşallah kardeşlik tesis edilecek, kaynaşma olacak" dedi. -
 

Editör: Haber Merkezi