Akil insanlar Akdeniz heyeti, Kahramanmaraş'taki temasları kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla 5 saat süren toplantı gerçekleştirdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet üyeleri bir sanayi tesisinde işçilerle yaptıkları görüşmenin ardından Mado Sarayında sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 300 STK temsilcisi katılırken, sürece ilişkin beklentilerin dile getirildiği öğrendi. Toplantının sonunda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, katılımcılara teşekkür ederek, Kahramanmaraş'a geldikleri bir günde kentin takımının PTT 1. Lig'e yükselmesi karşısında yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Bugün Maraş'tayız, Maraşsporluyuz. Maraşsporumuza başarılar diliyoruz" diye konuştu.
Toplantıyı değerlendiren sanatçı Kadir İnanır ise karşılaştığı tablo karşısında duygulandığını ve büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. İnanır, "Çok samimi, çok düzeyli tartışmaların yapıldığı, müthiş bir toplantı yaptık. Size, sürece katılan bütün arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Heyet üyeleri Şükrü Karatepe, Nihal Bengisu Karaca, Tarık Çelenk, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yaman'ın da katıldığı toplantı, fotoğraf çekimi ile son buldu. Akil insanlar heyeti, kentteki temasları kapsamında son olarak gazetecilerle bir araya gelerek, basın mensuplarının görüşlerini aldı.
Kahramanmaraş Gazeteciler Derneği Başkanı Abid Vanlı'da toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Süreci destekliyoruz. Toplumun taşıdığı bazı endişeleri biz de taşıyoruz. Ama bu dönemin başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi