AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Servet Okur, işletmeye açılan Çöllolar Kömür Sahası'ndaki istihdam ve tayin olan işçilerin geri dönüşüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Okur, Türkiye'nin en büyük linyit rezervinin bulunduğu bölgenin bu potansiyelini değerlendirme noktasındaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Çöllolar Kömür Sahası'nda da Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve EÜAŞ eliyle üretime dönük adımlar atıldığını vurgulayan AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Servet Okur, yeraltı zenginliklerini milli ekonomiye kazandırıldığının altını çizdi.

Çöllolar Sahasının yöre halkının istihdamı açısından da önemli bir kapı açacağını dile getiren Okur, şöyle devam etti:

"Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Özdemir ve Sayın Mehmet Cihat Sezal ile birlikte EÜAŞ Genel Müdürü Sayın Dr. İzzet Alagöz’ü ziyaret ettik. 2018 yılında ilçemizde bulunan EÜAŞ’a ait iş yerlerinden şehir dışındaki diğer işletmelere tayin olan işçilerimizin tekrar Elbistan’a tayin olarak gelme taleplerini görüştük. Toplantı sonucunda Türkiye Kömür İşletmelerine ait Çöllolar Kömür Sahasının tam faaliyete geçmesine müteakip bu talebin gerçekleştirilebileceği konuşuldu. Talep eden işçi kardeşlerimizin talebi TKİ’nin değerlendirmesi ve onayı ile diğer illerdeki işçilerin 2023 Temmuz ayı itibariyle peyderpey gelmesinin sağlanacağı görüşüldü."

Sahada, tayin olacak işçiler haricinde 1000 kişilik daha istihdam öngörüldüğünü bildiren Başkan Okur, 'Çöllolar Kömür Sahasına tayin olacak işçiler hariç 2024 yılında yaklaşık 1000 kişin istihdamı planlanmaktadır bu doğrultuda süreci yakından takip ederek emekçi kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuz gibi bugün de yanlarındayız" cümleleri ile sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi