Maden-İş Elbistan Şube Başkanı Bölükbaşı:

“Çöllolar Kömür Havzası Biran Önce Açılmalı” 

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, Çöllolar Kömür Havzası’nın Türkiye’nin önemli maden ocaklarından biri olduğunu belirterek, bu ocağın biran önce açılması gerektiğini kaydetti.

 Maden-İş Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri, gazetemizi ziyaret ederek, sendikal çalışmalarını anlattı. Başkan Bölükbaşı , Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür sahası olan Çöllolar Kömür Sahası’nda meydana gelen göçük sonrası kapatılan maden ocağının devlet işletecekse devlet, özel sektör işletecekse özel şirketin biran önce işletmeye başlaması gerektiğini vurguladı.


-700-800 Kişi Tekrar İşe Dönecek

Kömür sahasının kapanmasıyla birlikte 700-800 kişinin işsiz kaldığını hatırlatan Bölükbaşı, “Kömür çıkartılması faaliyetleri durdurulan Çöllolar Kömür havzası hakikaten bir sıkıntı fakat sendikamızın bu konu ile alakalı yapacak bir şeyi bulunmamakta. Biz sendika olarak Çölloların açılması için gerekli  gerekli yerlere başvurduk ama devlet bile buna el atamıyor çünkü farklı bir yerdeyiz ama bu aylarda açılması bekleniyordu. Açıldığı zaman 700-800 vatandaşımızda istihdam sahibi olacak inşallah. Bölge insanlarımız işe girer iş sahibi olursa çok mutlu oluruz bizde. Biz kömür havzasının açılması ile alakalı Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey’e kadar gittik. Biz sendika olarak hiç olmamamız gereken işlerin içinde bulunduk. Sayın Genel başkanımızda dahil Mahir Bey’e ve Genel Müdürlüğümüze gittik bölge insanımızı perişan olmaması için, bölge insanlarımızın ekmek sahibi olması için açılması için çaba sarf ettik. ”dedi. 

-Çölloları Devlet İşletsin 

Sahanın devlet eliyle işletilmesi taraftarı olduklarını hatırlatan Maden-İş Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “Biz sendika olarak Kömür havzasının devlet tarafından işletilmesi taraftarıyız. Devlet tarafından işletilseydi bu göçükler yaşanmazdı. Özel işletmeler az faaliyet çok kazanç peşindeler. Ama komu tarafından işletilirse durum böyle olmaz. Kamu harcamadan kaçmaz. Önce iş güvenliği ve sağlığını ön planda tutardı. Sendika olarak düşüncemiz kömür havzasının kamuya devredilmesi bu devlet içinde sendikamız için iyi olur. İnşallah olur ama olmazsa özel şirketin devam etmesi taraftarıyız.” şeklinde konuştu. 

-Zorla Seçim Almadık 

Şuanda gündemlerinde seçim olmadığını ifade eden Başkan Bölükbaşı, “Sendika çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Ben sendikaya göreve geldiğimden buyana şunu söylüyorum.  Çalışan kardeşlerimizin geliri ortalama olarak en az bin TL pirim alacak şekilde çalışmalarımız oldu. Bu tabi ki bizim çabamız. Biz bunun için Ankara’ya gittik, Ankara olmadı İstanbul’a gittik ve sonunda çabamızla işçi arkadaşlarımızın hakkını aldık. Biz görevimiz olan şeyi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İnşallah bundan sonraki süreç daha güzel ilerleyecek. Önümüzde iki buçuk yıl var ve bunun iki yılı faaliyetlerimize en güzel şekilde işçi arkadaşlarımıza yansıtacağız. Son kalan üç-beş ayımızda da Allah nasip ederse kurumlarımıza cevap vereceğiz. Bu koltukta kimse kalmadı bizde kalmayacağız. Biz bu koltuğa yapışmadık. Zorla seçim almadık, bizim seçmenimiz ve işçilerimizin sayesinde burada duruyoruz.”

Editör: Haber Merkezi