Çoğulhan ortaokulu rehberlik servisi üst eğitim kurumlarının tanıtılması amacıyla 8. sınıf öğrencilerine yönelik ilçe merkezinde bulunan liselere gezi düzenledi.
 
Çoğulhan Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri,  Afşin Fen Lisesi, Afşin Anadolu Lisesi, Afşin Mesleki ve Teknik Lisesi, Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Lisesi, Kız Meslek Lisesi gibi  birçok okul ziyaret etti.
 
 Gezi hakkında bilgi veren Çoğulhan Ortaokulu Müdürü Güllü Dağlı Cırık,"Okulumuz 8. sınıf öğrencilerimizle birlikte Afşin merkezde bulunan liselerimizi ziyaret ettik. Öğrencilerimize Rehber Öğretmenimiz  Hilal Dişli, Türkçe Öğretmenimiz Bahadır Vicdan ve Beden Eğitimi Öğretmeni Bahar Alamur eşlik ettiler. Öğrencilerimiz geziye büyük ilgi gösterdi.Ziyaret ettiğimiz liselerde de müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bizlere çok sıcak davrandı.Ayrıca okul müdürleri ve rehber öğretmenler okulları hakkında öğrencelerimize bilgi verdiler. Okulların özellikle kütüphane, laboratuar ve atölyeleri gezdirilerek öğrencilerin sorularına yanıtlandı. Bu tarz etkinliklerin Afşin genelinde daha sık yapılmasının öğrenclerimiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Okul gezisinin planlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi