Çoğulhan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Birliği Ulusal Ajans’a Kaynakçılık dalında proje sunarak Avrupa’ya gittiler.

Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından destelenen Metal Teknolojisi Alanı Kaynakçılık dalında Erasmus Plus “Umuda Uzanan Genç Eller Avrupada” projesi kapsamında 1. Grup öğrenciler İspanya Kanarya Adalarında eğitimi tamamladılar.

7 Ağustos’ta ise 2. Grup Okul Müdürü Feti Ağır ile 5 öğrenci Almanya Dorsten’de gittiler. 20 Ağustos’a kadar devam edecek eğitimlerde Türk ve Alman standartlarını karşılaştırma fırsatı bulacaklar.

Konu hakkında bilgi veren Çoğulhan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Feti Ağır; “Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından desteklenen Metal teknolojisi Alanı Kaynakcılık dalında Erasmus Plus "Umuda Uzanan Genç Eller Avrupada" isimli projemizi sunduk ve kabul edildi. 1.grubumuzu İspanya Kanarya Adalarına gitti ve orada staj çalışmasını tamamladılar. 2.grubumuz ise ben ve 5 öğrenciden oluşan ekibimiz ile 20 Ağustos’a kadar Almanya Dorsten'de staj çalışması yapacağız. Öğretmen ve öğrencilerimize Kaynakçılıkta Türk ve Alman standartlarını karşılaştırma fırsatı bulacak. Ekibimize staj çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi