Afşin'de okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Hayrat Vakfı Afşin İlçe Temsilciliği tarafından açılan Yaz Kuran Kursu yoğun ilgi görüyor.

Hayrat Vakfı Afşin Temsilciği tarafından açılan yaz kuran kursuna katılan öğrenciler, Kuranı Kerim ve dini bilgiler öğrenerek vakitlerini en iyi şekilde değerlendiriyor.

Hayrat Vakfı ve Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak Afşin'de birçok faaliyetlerinin olduğunu ifade eden Hayrat Vakfı Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru, "Okullarımızın yaz tatiline girmesiyle birlikte öğrencilerimize, gençlerimize ve halkımıza Kuran'ı Kerim öğretmek ve dini eğitimler için kuran kursumuzu açtık ve eğitimlerimiz devam ediyor. Okullarımızın kapanmasıyla birlikte Hayrat Vakfı Afşin Temsilciliğimizde çocuklara hem Kuran'ı Kerim hem de dini konularda eğitimler veriyoruz. Yaz boyunca bu çalışmalarımız devam edecek." dedi.

- Afşin'den Afrika'ya bin 500 Kuran'ı Kerim Yardımı

Doğru, dernek tarafından ülke genelinde başlatılan 'Dünya Kuran Okuyor' kampanyasına Afşin'den bin 500 Kuran'ı Kerim bağışı yapıldığını belirterek, bağışların devam ettiğini söyledi.

Afşin'de Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak da çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Doğru, "Dernek olarak ülke genelinde yürütülen 'Dünya Kuran Okuyor' kampanyasına Afşin'imizden de önemli bir destek geldi. Dernek olarak dünya üzerinde Kuran'ı Kerim alamayan yerlere Kuran'ı Kerimleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Birçok Afrika ülkesine bu konuda destek olduk. Ülke genelinde hedefimiz 1 milyon Kuran'ı Kerim toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak. Afşin'imizdeki vatandaşlarımız bugüne kadar bin 500 Kuran'ı Kerim desteği sağladı ve bu yardımlar ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize ulaştırıldı. Bu çok önemli bir kampanya. Çünkü bazı Afrika ülkelerinde Müslüman kardeşlerimiz Kuran'ı Kerimi tahta parçalarının üzerine yazarak öğreniyor. Bu kardeşlerimize bir nebze yardımcı olmak için Kuran'ı Kerim temin ediyoruz. Afşin'imizden de bu kampanyaya güzel bir destek geldi ve gelmeye devam ediyor. " açıklamasında bulundu.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla açıklamada bulunan Doğru, şu ifadeleri kullandı:

"Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak vatandaşlarımızın kurban bağışlarının ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılması için organizasyon yapıyoruz. İnşallah ülkemizle birlikte 50'ye yakın ülkemizde kurban keseceğiz. Halkımızın bize emaneti olan kurbanları ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize dağıtımını yapıyoruz. Afşinli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü her yardım kampanyamızda ve organizasyonumuzda bizlere destek olarak bizim elimizle yardımlarını gariban ve fakir ülkelere gönderdiler.”

Editör: Haber Merkezi