Afşin’de 23-29 Aralık tarihlerinde ilk turu yapılan çocuk felci aşısının ikinci turu, okulların tatil olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın kararı ile Şubat ayına ertelendi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Muhammet Aysan, ağızdan iki damla olarak yapılan aşılama uygulamasının ikinci turunun Şubat ayının ortalarından itibaren yapılacağını, bu konudaki ayrıntıların ise önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Muhammet Aysan, “Afşin’deki yaklaşık 9 bin olan 0-59 ay arası tüm çocuklara 23-29 Aralık tarihleri arasında 1 hafta boyunca çocuk felci aşısı yapılmıştı. Afşin merkez ve tüm köylerde 15 araç, 46 ekiple kapı kapı dolaşılarak aşı uygulaması yapıldı ve evlere bırakılan kartlar ile 1 ay sonra ikinci aşının yapılacağı belirtildi. Okulların tatil olması nedeniyle, birçok ailenin tatile gideceği düşüncesi ile aşı uygulama oranının düşeceği görüşüyle bakanlık ikinci tur aşıyı 17-23 Şubat tarihlerine erteledi. Bu tarih daha erkene de alınabilir. Şuan için aşının nasıl yapılacağı, aile sağlığı merkezlerinde mi yoksa yine gezici ekipler tarafından mı yapılacağı belli olmadı. Önümüzdeki günlerde gelişmeler ışığında vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi