Çobanbeyli Kasabası Belediye Başkanı İsmail Mert, beldede yol ve kaldırım çalışmaların devam ettiğini belirterek, “ Çobanbeyli Kasabası’na yakışır bir yol yapıyoruz” dedi.
5 Kasabanın kullandığı “Çobanbeyli” yolunun genişletme çalışması başladı. Yol yapımı tamamlandığında çift şeritli 24 metre genişliğinde yol yapılacağı bildirildi.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Çobanbeyli Kasabası Belediye Başkanı İsmail Mert, “Çobanbeyli’de yolla alakalı çalışmalarımız sürmekte. Kasabamızın Afşin bağlantısından başlayan ve kasabamızın çıkışına doğru yol genişletme çalışmaları yaptık. Yolun standartları düşüktü. Yol genişleme çalışmasıyla bazı yerlerde 18 metre kasabamızın içinde ise 24 metreye ulaştı. Bu çalışmalarda kara yollarının da desteği var ve bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Kasabamızın merkezde olması ve 4-5 kasabanın bu yolu kullanıyor olması yolun standartlarını düşürdü. Şuanda geniş ve standartları karşılayacak yol yapım çalışmalarına başladık. Kara yollarımızın tavsiyelerini de göz önünde bulundurarak yol genişletme çalışmalarımıza başladık. Ayrıca kasabamızın içinde de yol çalışmalarımız olacak. Bu konuda belediyemiz tamamen kendi imkanlarını kullanacak. Bu konuda ihaleye çıktık ve 6 kilometrelik bir yol çalışmamız olacak. Bu çalışmanın bir kısmını birinci kat asfaltlama bir kısmını ise ikinci kat asfaltlama yapacağız” şeklinde konuştu.
Yol çalışmalarının yanı sıra kanalizasyon çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Mert, “ Ayrıca kasabamızın bazı yerlerinde kanalizasyon eksiği bulunuyordu bu eksiklikleri gidermek için alışmalarımızı başlattık. Bu yıl sonuna kadar kasabamızda gerek yol gerekse kanalizasyon çalışmalarımız olsun bu konudaki çalışmalarımızı bitireceğiz. “ dedi.
Editör: Haber Merkezi