Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail Mert, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Afşin Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunu yaptı. Başkan Mert, Afşin halkından destek istedi.
Çobanbeyli Kasabası’nda iki dönem başarılı bir şekilde belediye başkanlığı görevini yürüten Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail Mert, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Afşin Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.
Resmi başvuruyu yaptığını kaydeden Başkan Mert, “Afşin Belediye başkanlığı için adaylık başvurusunu AK Parti Afşin İlçe Başkanlığına yaptım. Daha önce iki dönem Çobanbeyli Belediye Başkanlığını yürüttüm. Hizmetlerimizden halkımız memnun oldu. Halkımızın büyük teveccühü oldu ve Afşin belediye başkanlığı için halkımız benden istekte bulundu, benim bu isteği değerlendirmem gerekiyordu bunun neticesinde de ilçe belediye başkanlığı için müracaatta bulundum. Bunlardan büyük güç aldım. Bu süreçte köylerimizden, kasabalarımızdan Afşin halkının desteğini istiyorum. Eğer bu desteği benden esirgemezlerse ve bu desteği bana verirlerse ben elimden geleni yapmaya hazırım. “ dedi.
Başkan Mert konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Afşin’de belediyecilik anlayışı büyükşehir olmamızdan dolayı değişmiştir. Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması sebebiyle Afşin’in sınırları Afşin olmaktan çıkmış Kasabalarımızla ve köylerimizle bir bütün olarak düşünülmesi gerekiyor. Bütün köylerimiz ve kasabalarımız Afşin’den hizmet bekleyecek. Afşin belediyesi sadece Afşin Belediyesi olarak değil Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bu bölgelere hizmet etmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra büyükşehir belediyesiyle ciddi bir iletişim kurulması gerekiyor, onlarla güzel palanlar ve projeler yapılması gerekiyor. Bütün bunları zamanında ve yerinde yapmakla bu işlerin yürüyeceği kanaatindeyim.
Büyükşehirler daha önce İstanbul, Kocaeli ve diğer büyükşehirler olmak üzere olarak iki kategoride ele alınıyordu. Biz İstanbul, Kocaeli Büyükşehir modeline geçtik. Geçen yıl düzenlenen büyükşehir belediyeciliğini anlamak ve öğrenmek amacıyla Kocaeli’nde düzenlen bir seminere katıldık. Burada ciddi bir çalışmanın olduğunu, teknik bir kadrolaşmayla belediyeciliği çok güzel götürdüklerine şahit olduk. Bunun için büyükşehirle birlikte bu işleri yapmanın ve yürütmenin yollarını iyice öğrendik. Bu süreçte Afşin Belediye Başkanlığına talibim ve Afşin halkının desteğini istiyorum.”
Editör: Haber Merkezi