AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet İlker Çitil, 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri kapsamında yaptığı ziyaretlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet İlker Çitil, hız kesmeden devam ettirdiği seçim çalışmalarında bu seferki durağı TÜMSİAD oldu.

TÜMSİAD Başkanı Sayın Adnan Toprak ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu ziyaret çok sıcak bir havada gerçekleşti.

 
Demokratik toplumların olmazsa olmazları arasında yer alan Sivil Toplum Kuruluşları ve kanaat önderlerinin; hak ve özgürlüklerin geliştirilerek yaygınlaştırdığını, diyalog  ve istişare kültürünü oluşturmak suretiyle toplumun her kesimini birbirleriyle bağlılıklarının arttırarak adeta bir çimento görevi üstlendiğine vurgu yapan Dr. M. İlker Çitil, bu anlamda bir sanayi şehri olan Maraşımızın bölgesinde ve ülkemizde söz sahibi olması noktasında TÜMSİAD başta olmak üzere diğer STK’ların rolünün çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Dr. Çitil, konuşmasının devamında; “TÜMSİAD Kahramanmaraş Şubesi; kendisine bağlı  üyeleri arasında ekip çalışması anlayışını yayarak, kurumsallaşmaya ve köklü müesseselerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak, yine işadamlarımızın ve istihdam ettikleri elemanların kişisel, mesleki , sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olmak, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin iş ve işleyiş sistemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak gibi ilimizin ekonomik gelişimine ve kalkınmasına yönelik önemli görevleri olduğu gibi bunun yanı sıra toplumumuzun kültürel ve manevi değerleri ile beslenmiş, evrensel iş ahlakını özümsemiş, örnek iş adamı ve verimli işletme modelleri oluşmasına ve yaygınlaşmasına destek olmak ve hayır hizmetleri ile toplumun sosyal ve kültürel alanlardaki sorunlarına yönelik projeler üretmek gibi sosyal sorumluluklarını da başarı ile yürütmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak TUMSİAD'ın yaptığı davetlere icabet ederek  zaman zaman çeşitli çalışmalarda işbirliği de yaptık.” şeklinde konuştu.

 Ziyaretten memnuniyetlerini belirten TÜMSİAD Başkanı Adnan Toprak, Dr. İlker ÇİTİL’in  bürokrat kimliği ile gösterdiği başarılarının bundan sonraki süreçte de artarak devam etmesi temennilerinde bulundu.


TÜMSİAD ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden Dr. Çitil, KMESOB Başkanı Sayın Ahmet Kuybu ve oda başkanlarıyla bir araya geldi. Kahramanmaraşımızın ekonomisine yön veren ve iskeletini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın çok önemli bir yere sahip olduklarının altını çizen Dr. Çitil, AK Parti iktidarları döneminde esnaf ve sanatkarlarımızın çeşitli teşviklerle desteklendiğini bu sayede üretim ve istihdamın arttırıldığını belirtti. Bundan sonraki süreçte kısmet olursa bu hizmetlerin arttırılması ve ilimizin de bu hizmetlerden hak ettiği payı alması noktasında gereken azim ve gayreti göstereceğini belirtti. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkürlerini ifade eden KMESOB Başkanı Sayın Ahmet Kuybu, şahsım ve oda başkanlarım adına Dr. İlker beye çıktığı bu yolda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAMİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Doğru ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Dr. Çitil, kendilerinin dernek olarak önemli görevler ifa ettiklerini ve toplumumuzu ilgilendiren her konuya hassasiyetle yaklaşmalarından dolayı kendilerine ve dernek üyelerine ayrıca teşekkürlerini iletti. Misafirperverliklerinden dolayı çok memnun olduğunu belirten Dr. Çitil, “İlgi ve alakalarından dolayı Sayın Başkanımız Yunus Doğru'ya ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. İmamlarımız, müezzinlerimiz toplumda insanlarımızın gönül bağı kurduğu, doğumdan ölüme, askere gitmekten evliliğimize kadar her özel anımızda bizlerle beraber olan, öte yandan bulundukları mahallede ve toplumda bilgisine danışılan ve yol gösteren aydın insanlardır. Onların toplum içindeki yerleri her zaman müstesna olmuştur. Ben onların dua ve desteklerini yüreğimde hissederek buradan ayrılıyorum” Şeklinde konuştu.

Daha sonra İş Adamı, Isımar Isı Sistemleri Genel Müdürü ve STK İmam Hatip Okulları Platformu İl Koordinatörü Mehmet Akpınar'ı ziyaret eden Dr. Çitil, kendisi ile yaklaşan seçim ve güncel konular hakkında bir süre sohbet etti. Dr. Çitil, kendisini dostane bir ortamda misafir eden Mehmet Akpınar'a gösterdiği sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yaptığı ziyaretleri genel olarak değerlendiren Dr. M. İlker Çitil, “Buradan samimiyetle vurgulamak istiyorum ki, nereye gitsek, hangi kapıyı çalsak güler yüzle karşılanıyor adeta kendi evimizde gibi ağırlanıyoruz. Bir araya geldiğimiz tüm hemşerilerime; bize hanelerini ve gönüllerini açtıkları için çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu kendi güzel, gönlü güzel insanlara şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ziyadesiyle hizmet etmeyi nasip eder inşallah.” diyerek konuşmalarını noktaladı.  
Editör: Haber Merkezi