AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı İlker Çitil Afşin'de aday tanıtım toplantısı düzenledi
Çitil: "Afşinli hemşerilerimin, gönlüne ve desteğine talibim"
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet İlker Çitil Afşin'de aday tanıtım toplantısı düzenledi. Çitil, "Afşinli hemşerilerimin, gönlüne ve desteğine talibim."dedi.
Adaylık tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık, "Türkiye yeni bir seçim sürecine girdi. 7 Haziran'da 25. Dönem Milletvekili seçimleri yapılacak. İnşallah bu zorlu süreçten galip çıkarak ülkemizde yeni AK Parti kadrolarıyla hedefimiz olan 2023 ve 2071'e emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler ülkemiz adına, Kahramanmaraş adına ve Afşin adına ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Milletimiz her girdiğimiz seçimde AK Partiye büyük destek verdi ve bir takım guruplara en güzel cevabı verdi. Bundan sonrada milletimiz cevaplarını sandıkta verecek ve ülkemizin ilerleyişi devam edecek." dedi.
Başkan Kırbıyık konuşmasına şöyle devam etti:
"Aday adaylarımızın tanıtımı için partimizde tanışma toplantıları düzenleniyor. Ak Parti Afşin Teşkilatı olarak partimizin her kademesiyle aday adaylarımıza destek veriyoruz. Şuanda Afşinli hemşerimiz İlker Çitil Bey'in tanıtım toplantısında bir araya geldik. İlker Çitil Bey'in milletvekilliği aday adaylığı ilçemize, Kahramanmaraş'ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. "
Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Vekili Ünal Peköz, " Belediye olarak, AK Parti Genel Merkezinin belirlediği adayımızın her zaman yanında olacağız. Aday adaylığını açıklayan Dr. İlker Çitil Bey'e başarılar diliyorum. Aday adaylığı sürecinin kendisine, ilçemize, ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.
2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil , AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında adaylık tanıtım toplantısı düzenledi. Çitil,  konuşmasında Anayasayı yeniden inşa etmek adına, Afşin’in, Kahramanmaraş'ın ve ülkenin geleceğini inşa etmek adına her zamankinden daha çok çalışmaya, gayret etmeye, birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı.
16 Şubat 2015 tarihinde AK Parti İl Başkanlığında  25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Ak Parti'den resmi olarak aday adaylığı başvurusunu yaptığını belirten Çitil, " Afşinli bir kardeşiniz olarak bugün burada sizlerle, siz değerli hemşerilerimle bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Afşinli olmanın, Eshab-ı Kehf yarenlerinin ruhunu genlerimde taşımanın,  mutluluğunu, gururunu ve heyecanını her zaman olduğu gibi bugün daha yoğun duygularla yaşıyorum. Rabbim nasip ederse, siz değerli hemşehrilerimin ve teşkilatımızın  desteğiyle; kökleri bu şehirde olan, bu şehrin havasını soluyan, bu şehrin ekmeğiyle suyuyla büyüyen bir kardeşiniz olarak yine ilçem ve  şehrim için, bu mübarek topraklar için aktif siyasete girme kararını verdim.  Allah utandırmasın…" şeklinde konuştu.
 
AK Parti Hükümeti döneminde, ülke genelinde ve Kahramanmaraş'ta olduğu gibi Afşin’'in de  hizmetlerden hak ettiği payı aldığını söyleyen Aday Adayı Çitil, " Peygamber efendimizin istikamet buyurduğu gibi “Sizin en hayırlınız insanlara en çok faydalı olanınızdır” düsturu ile çıktığım hizmet yolunda, 13 yıllık idareciliğimde; başhekim yardımcılığı, il sağlık müdür yardımcılığı,bakanlık müşavirliği, son beş yıl da-bir yılı Çorumda olmak kaydıyla- il sağlık müdürlüğü görevlerinde bulundum. İlçemi ve sizleri temsil ettiğim bu süre zarfında pek çok önemli hizmete imza attık, sizlerin gayret ve desteklerinizle…Rabbimize hamdu senalar olsun… AK Partimizin İktidarlarında uygulamaya konan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında; tüm insanımıza eşit, kesintisiz ve kaliteli sağlık hizmeti verilmesi sağlandı. Şükürler olsun, bu gün sağlıkta geldiğimiz nokta hepinizin malumudur. Ülke genelinde ve Kahramanmaraş’ımızda olduğu gibi Afşin’imizde bu hizmetlerden hak ettiği payını aldı. İnşallah bu hizmetler ve yatırımlar yeni dönemde artarak devam edecek geçmişte olduğu gibi bu günden sonrada bizzat takipçisi olacağım.  AK Partimizin iktidara geldiği günden bugüne kadar güzel Afşin’imize hatırı sayılır yatırımlar yapıldı. Bunların arasında;  Devlet Hastanemizin yanına inşa edilen 8,5 Milyon TL değerinde 50 yataklı ek bina, tüm sağlık evlerinin iç-dış tadilatlarının yapılması, hastanemizdeki yatakların nitelikli hale getirilmesi ve sağlanan  1,5 milyon TL ödenek ile yoğun bakım ünitesinin açılması,devlet hastanemize dolayısıyla siz kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunduğumuz eski ve yeni tomografi cihazlarımız, Toplum Sağlığı Merkezi, 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün bulunduğu binanın arsasının TEKEL Genel Müdürlüğünden devrinin sağlanması,  Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesinin halkımızın kolay ulaşabilmesi için kent merkezindeki 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi bünyesine taşınması.  ilçemizde 112 acil sağlık hizmetleri istasyon sayısını 2 den 3 çıkardık.     bir adeti kar paletli 4x4 olmak üzere 4 adet yeni acil yardım ambulansın kazandırılması gibi pek çok hizmeti hamdolsun AK PARTİ iktidarlarımız döneminde Afşin’imize kazandırdık. " açıklamasında bulundu.
Afşin'e yeni bir devlet hastanesi yapılması noktasında sağlık bakanlığına yatırım teklifinde bulunduğunu söyleyen Çitil, “İki günü bir olan ziyandadır “diyor peygamber efendimiz, hamdolsun yarınımız bugünden daha güzel olacak inşallah…mevcut devlet hastanesi bulunduğu alana yeni devlet hastanesinin yapılması noktasında bakanlığımıza yatırım teklifinde bulunduk. İnşallah bundan sonraki süreçte Allah nasip ederse daha farklı noktalarda olursam bunun takibini bizzat yapacağımın sözünü buradan vermek istiyorum. Güzel Afşin’imiz de, tarımın çeşitlendirilip desteklenmesi hayvancılığın yaygınlaştırılması ve özellikle Eshab-ı Kehf’in inanç turizmi açısından değerlendirilmesi noktasında daha yapılacak çok işin olduğunu düşünüyorum. Bütün bunları da Afşin’imizin her kesimiyle  istişareler ve ortak akılla yapacağız, yani hep beraber teşkilatlarımızla başaracağız inşallah.Bugüne kadar bürokrat olarak hizmetinizdeydim. Bundan sonraki süreçte hizmet sevdamızı, sizlerin desteklerinizle TBMM de, AK Parti çatısı altında sürdürerek kentimize, şehrimize hizmet etmeyi hedefliyorum İnşallah.  Kahramanmaraş’ımız hizmetin en iyisine layıktır. Afşin’imiz hizmetin en iyisine layıktır. Çok şükür ki sağlık alanında hizmet ettiğim dönemde verilen sağlık hizmetlerine halkımızın teveccühü bizleri onurlandırdı, gururlandırdı." diye konuştu.
Aday Adayı Çitil konuşmasına şöyle devam etti:
"Sağlık Hizmetleri açısından İlimizde geldiğimiz noktayı göstermesi açısından Türkiye  İstatistik Kurumunun  2013 yılında Ülke Düzeyinde yapmış olduğu sağlık hizmetlerinden memnuniyet anketinde % 85.6 oranla Kahramanmaraş’ımız genel sıralamada Türkiye sekizincisi, 30 Büyükşehir ve komşu illeri arasında da 1.sırada yer aldığını göstermişlerdir.  
Bu başarıları yaşamamızda katkısı olan başta Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, AK PARTİ Genel Başkanı ve Başbakanımız  Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’na, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na, bir önceki Bakanımız Sayın Recep Akdağ’a, tüm AK PARTİ Kahramanmaraş Milletvekillerimize ,Kahramanmaraş Valiliğimize, il Sağlık Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz idarecilerine ve her kademede görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza bu vesile ile şükranlarımı sunarım. Ülke olarak çok hassas ve zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Kazanımlarımızın teminat altına alınması için sivil anayasamızın oluşturulması çok büyük önem arz etmektedir. Anayasamızı yeniden inşa etme adına, Afşin’imizin, şehrimizin ve ülkemizin geleceğini inşa etme adına her zamankinden daha çok çalışmaya, gayret etmeye, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.
 Çıktığım bu anlamlı yolda kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına kadar tüm  Afşinli hemşehrilerimin  dualarını ve desteklerini bekliyorum.   Şimdiden 7 Haziran 2015 de yapılacak olan genel seçimlerin Afşin’imize, Kahramanmaraş’ımıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını  diliyorum. Görev yaptığım süre içerisinde  AK Partili gönüldaşlarımın desteğini hep hissettim. Benden desteklerini esirgemeyen  partimiz tüm mensuplarına, tüm hemşehrilerime ve sağlık çalışanlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.Rabbim bu memlekete hizmet edecek insanların yolunu açık etsin. İnsanlığa ve yüzyıllara ışık tutan Yüce Kuran’ımızda adı geçen  kutlu insanların yaşadığı belirtilen, Afşin’li tüm hemşerilerimin ve sizlerin gönlüne ve desteğine  talip olduğumu belirtmek isterim."
AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında düzenlenen adaylık tanıtım toplantısına Afşin Belediye Başkan Vekili Ünal Peköz, AK Parti İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık, AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanı Merve Ardıç, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ökkeş Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi