Çin'de Hikmet Yasir Köker ile tanışarak evlenme kararı alan Guan Tingting, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Müslüman oldu.
2008 yılında Çin'e üniversite eğitimi için giden 24 yaşındaki Hikmet Yasir Köker, okulda 27 yaşındaki Guan Tingting ile tanıştı. Zamanla arkadaşlıkları ilerleyen Hikmet Yasir Köker ile Guan Tingting evlenme kararı aldı. Çin'de tercüman olan Guan Tingting'e evlilik teklifinde bulunan Hikmet Yasir Köker, evet cevabını almasıyla memleketi  Elbistan ilçesine gelerek kararlarını ailesiyle paylaştı.
İslamiyet hakkında araştırmalar yapan ve Hikmet Yasir Köker'den bilgiler alan Guan Tingting de, Müslüman olmaya karar verdi.
Bunun üzerine Elbistan'a gelen Hikmet Yasir Köker ailesiyle birlikte Elbistan Müftülüğü'nü ziyaret ederek, Tingting'in Müslüman olması için burada tören düzenledi. Kelimeyi şehadet getiren Guan Tingting, ismini Fatıma Zehra olarak değiştirdi. Fatıma Zehra'nın Müslüman olmasıyla Elbistan Müftülüğü tarafından kendisine ihtida belgesi takdim edildi.
Çin Dili Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi olan Hikmet Yasir Köker ile Fatıma Zehra (Guan Tingting), aile arasında söz keserek, eğitim dönemi sonunda yine Elbistan'da düzenlenecek törenle dünya evine girecek.
Elbistan Müftü Vekili İhsan Selük, Fatıma Zehra'ya Kur'an-ı Kerim ve tefsirini hediye ederek, çifte ömür boyu mutluluklar diledi.
Düzenlenen törende gözyaşlarını tutamayan Hikmet Yasir Köker'in babası Bünyamin Köker ise, oğlu ile gurur duyduklarını ifade ederek, her zaman yanlarında olduğunu söyledi.
Hikmet Yasir Köker, Fatıma Zehra ile ilişkilerini sağlam temeller üzerinde oluşturmak istediklerini ifade ederek, çok mutlu olduklarını söyledi. Köker, "Üniversite eğitimim için Çin'e gittim. Burada Fatıma Zehra ile tanıştım. Benim Çince eğitimlerimde oldukça yardımı oldu. Ben de kendisine Türkçe öğretiyordum. Aramızda güzel bir samimiyet oldu. Kendisi daha önce herhangi bir dine mensup değildi. Bir arayış içerisindeydi. İslamiyet konusunda kendisini her zaman bilgilendirdim. Kendi de çeşitli araştırmalar yaptı. Sonra kararını bana söyledi. Ben de çok mutlu oldum. Evlenme kararı almıştık. Mutluluğum böylece ikiye katlandı" dedi.
Fatıma Zehra ise, Çin'in Zhejiang eyaleti Hangzhou şehrinde yaşayan ailesinin de kararlarına saygılı olduğunu belirterek, düğün törenlerinde yanlarında olacaklarını söyledi.
Sözlüsü Hikmet Yasir Köker'in tercümanlığında duygularını anlatan genç kadın, "Çok mutluyum. Türkiye çok güzel. İnsanları çok sıcakkanlı. Hak din olan İslamiyet'le tanıştım. Allah'a şükür Müslümanım" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi