Çin'in Uygur Türklerine yönelik politikası, Kahramanmaraş’ta sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.
 
Kahramanmaraş’ta sivil toplum kuruluşları ve Çin Toplama Kampı Mağdurları Özel İdare Binası önünde toplanarak Çin'i protesto etti. Doğu Türkistan için bir araya gelen grup, pankartlar açarak Çin'e tepki gösterdi. Programda açılan stantta toplanacak imzaları Birleşmiş Milletlere göndermek üzere imza kampanyası başlatıldı.

Gerçekleştirilen basın toplantısında Çin'in Uygur Türklerine yönelik her türlü zulüm, baskı ve katliamı yaptığını anlattı. Açıklamada “Toplama kamplarına alınan ve henüz alınmayan Doğu Türkistanlı Müslüman Türk halkı fabrikalarda veya tarlalarda işçi köle olarak çalıştırılmaktadır. Toplama kamplarındaki kimi insanların iç organları çalınarak helal organ adı altında Çin’in başkenti Pekin’de reklamı verilerek açık bir şekilde Müslüman Arap ülkelerine satılmaktadır” denildi.

Çin’in Doğu Türkistan’da soykırım yapıldığı dile getirilen basın açıklamasında “Biz buradan Çin’in yaptıklarını kınıyor, lanetliyor ve diyoruz ki, insanlık Çin’e teslim olmadı ve olmayacaktır. Biz Doğu Türkistanlılar teslim olmadık ve asla olmayacağız. Bunun için de her şeyimizi ortaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz. Ey Türk ve Müslüman kardeşlerimiz siz de gelin daha fazla geç olmadan Çin’in Müslüman soykırımına hep beraber dur diyelim.”

Basın açıklamasında Türk yetkililere de seslenen Doğu Türkistan mağdurları, “Biz buradan Türkiye devletimiz ve hükümetimiz başta olmak üzere tüm dünya liderlerine, uluslararası kurum ve sivil toplum kuruluşlarına ve bütün insanlığa sesleniyoruz. Eğer iddia ettiğiniz gibi güçlüden, zalimden değil, hakkaniyetten, demokrasiden ve insan haklarından yana iseniz, lütfen artık Doğu Türkistan’da yaşananları görün ve gereğini yapın, vicdanınıza kulak verin.”

Editör: Haber Merkezi