Kahramanmaraş’ta 10 Mart’ta cesedi bulunan şahsın, kuzeni ve eski karısı arasındaki yasak aşktan dolayı öldürüldüğü öne sürüldü.
Alınan bilgilere göre, Andırın ilçesinde avcılık yapan bir kişi, ilçeye bağlı Kızık köyü Kirişli mevkiinde bir erkek cesedi buldu. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı araştırma ve DNA ve kan örneklerinin incelenmesi sonucunda cesedin 9 Şubat’ta ortadan kaybolan Ali T.'ye (33) ait olduğu anlaşıldı. Vücuduna isabet eden 2 kurşunla vurularak öldürüldüğü tespit edilen Ali T.’nin cinayetini araştıran jandarma, eski karısı Serap İ. (31) ve Ali T.’nin kuzeni Yasin T. (33) üzerinde yoğunlaştı. Olayın ardından ortadan kaybolan Serap İ. ve Yasin T.’yi teknik takibe alan jandarma, zanlıların Adana’da olduğunu belirledi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Serap İ. ve Yasin T., Adana Otogarı’nda Kahramanmaraş ve Adana Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şanlıurfa’ya kaçmaya çalışan zanlıların üzerinden sahte kimlikler çıktı. Gözaltına alınarak Kahramanmaraş’a getirilen zanlıların kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.
Bu arada Yasin T.’nin eski sevgilisini öldürmekten 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve 27 Ocak'ta cezasını çektiği Muğla Dalaman Cezaevi’nden firar ettiği anlaşıldı. Serap İ. ve Yasin T., jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün Andırın Adliyesi’ne sevk edildi.
Editör: Haber Merkezi