Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, Afşin’de%50 hibeli meyve fidan ve yağlık ayçiçeği tohumu müracaatların başladığını bildirdi.

Afşin Gıda Tarım  ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçilere % 50 hibeli meyve fidanı, yağlık ayçiçeği tohumu ve çilek fidanı verecek. Müracaatların başladığını belirten Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, son başvuru tarihinin ise, 29 Ocak olduğunu kaydetti.

Müdür Öner, “Bitkisel üretim geliştirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi, Afşin Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Müdürlüğümüz arasında yapılan protokol çerçevesinde,  İl Özel İdaresi %50 katkılı olarak meyve fidanı ve çilek fidesi, yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı yapılması planlanmaktadır. Alınacak meyve fidanı ve çilek fidesi, yağlık ayçiçeği tohumu sayısının sınırlı olması sebebiyle talep eden çiftçilerimizin mağdur olmamaları için 29 Ocak 2014 Cuma gününe kadar fidan dikilecek yere ait tapu bilgileri ile beraber İlçe Müdürlüğümüze müracaatta bulunmaları gerekmektedir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi