Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, kuraklıktan etkilenen çitçilerin borçlarının ertelenmesi için gerekli müracaatların başladığını belirterek, çitçileri uyardı.
Bakanlar Kurulu'nun çeşitli afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının erteledi. Zarar gören çitçilerin Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, “9 Mayıs 2014 tarih ve 6355 sayılı bakanlar kurulu kararında belirtildiği üzere 2014 üretim yılı döneminde kuraklıktan etkilenen ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan ürünlerinin yüzde 30 ve üzeri zarar gören çiftçilerin T.C Ziraat Bankası A.Ş ile Tarımsal Kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlanmıştır. İlçemize bağlı tüm mahallelerde 2014 üretim yılı döneminde kuraklıktan etkilenen çiftçilerimizin konu ile ilgili müracaatları alınmaya başlanmıştır. Kuraklık kapsamına alınan mahallelerimizde kuraklıktan zarar gören çiftçilerimizin T.C Ziraat Bankası A.Ş ile Tarımsal Kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin konu ile ilgili başvuruların İlçe Müdürlüğümüze yapılması gerekmektedir. Tüm çiftçilerimizin konuya duyarlı davranmaları ve başvuru tarihleri içerisinde Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca; Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı makine-ekipman alımları hibe desteklemesi tebliği 10 Mayıs 2014 Tarih ve 28996 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır Destekten yararlanmak isteyen çiftçilerimizin Makine-Ekipman Desteklemesi İçin 14 Haziran 2014 tarihine kadar, sulama sistemleri destek başvurusu için ise 15 Temmuz 2014 tarihine kadar gerekli evrak ve projelerini hazırlayarak şahsi başvuru yapmaları veya projeyi hazırlayan firma yetkilileri ile başvurmaları gerekmektedir.” dedi.
Editör: Haber Merkezi