Çiftçilerin tarımsal desteklemelerden yararlanmaları, tarım sigortası yaptırmaları ve TMO'ya ürün teslimlerinde ön koşul olan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlar, 30 Haziran'da sona erecek. Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muttalip Kurt," Tarım alanlarının ÇKS kayıtlarının yapılması, çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlayan desteklerden yararlanabilmeleri için elzemdir." dedi.


ÇKS kaydı yaptırmayan üreticilerin tarım desteklerinden yararlanamayacağını belirten Kurt, "Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları, yönetmelik çerçevesinde 30 Haziran 2019 tarihinde sona eriyor ancak, bu tarihin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için başvurularını 28 Haziran 2019 Cuma gününe kadar yaptırmaları gerekiyor. ÇKS başvurusu yaptırmayan üreticiler yıl içinde verilen mazot, kimyevi gübre, sertifikalı tohum, yem bitkileri ve prim uygulamaları başta olmak üzere verilen desteklerden yararlanamayacak. Ayrıca çiftçilerimizin yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zararları doğrultusunda vergi, kredi, sigorta primi gibi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu.


Son gün 28 Haziran


ÇKS başvuruları için son günün 28 Haziran 2019 olduğunu hatırlatan Kurt, üreticilere, olası sıkıntıları göz önünde bulundurmalarını ve kayıt için son günü beklememelerini önerdi. 
ÇKS kaydını yaptırmayanların 2019 yılı desteklerinden faydalanamayacağını bildiren Kurt, başvurularının, Ziraat Odasından alınan çiftçi belgesi ve ilçe tarım ve orman müdürlüğünde yapılabileceğini hatırlattı.

Editör: Haber Merkezi