Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı ile çiftçilere arazi toplulaştırması hakkında bilgi verildi.
Elbistan Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Elbistan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, Tapu Müdürü Seyit Ali Çam, İğde Belediye Başkanı Hüseyin Marangoz, Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Hüseyin Gök ve Ziraat Mühendisi Ali Bayır, Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, Kalealtı köyündeki çiftçiler ile muhtar ve ihtiyar heyeti, sulama birliği yetkilileri katıldı.
Toplantıda arazi toplulaştırılması hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Ali Bayır, "Elbistan ve Afşin ovasını sulayacak olan Adatepe barajı ve Kalealtı sulama projesi ile ilgili olarak sulama alanlarında arazi düzenlenmesine dair 3083 sayılı kanun çerçevesinde bu bölgelerde uygulama alanı, yani tarım reformu uygulama alanı olarak ilan edilmesi düşüncemiz var" dedi.
Bayır, şunları söyledi:
"Etüt çalışmasına altlık olacak şekilde özellikle Kalealtı bölgesindeki tarım paydaşları yani çiftçilerle birlikte bir toplantı düzenledik. Bu toplantıda çalışmalarımızı anlatacağız. Projelerimizi anlatacağız. Tarım reformunu anlatacak olursak, sulama alanlarında arazi düzenlenmesidir. Bunun içeriğinde önemli bir başlık ise arazi toplulaştırması, yani küçük, şekilleri bozulmuş, dağılmış, ekonomik işletmeye elverişsiz küçük arazi parsellerinin bir araya getirilerek şekilleri düzgün, büyük ve ekonomik işletmeye yönelik olarak değiştirmektir" diye konuştu
 
Editör: Haber Merkezi