CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde düzenlenen belediye başkan adaylığı tanıtım toplantısına katıldı.
Özbolat, Elbistan’da düzenlenen aday tanıtım toplantısına yaptığı açıklamada, “AKP, yerel yönetimlerde de, hükümet olarak artık yolun sonuna geldiğinin bir işareti olarak, başta Elbistan Belediye Başkan adayımız olmak üzere, diğer ilçe belediye başkan adaylarımızla, Türkiye’nin her yerindeki belediye başkan adaylarımızın kazanacağı başarının ateşini Elbistan’da yakmak üzere toplandık. 44 bin oyla başladığımız Kahramanmaraş’ta, şuan 65 bin oyumuz var. Elbistan’ın oyu 4 bin 800’dü. Şimdi 13 bin oyu var. İnanıyorum ki bu seçimde oyumuz 20 binin çok üzerinde olacaktır. Ve biz 35 yıl boyunca alamadığımız Elbistan’ı alacağımıza inanıyoruz. Elbistan, kent kültürüne yakın, çağdaş, modern, demokrasi bilen insanların yaşadığı bir kent. İl olmayı hak ediyor. İl olmayı hak eden Elbistan’ı Maraş’a mahalle yaptılar. İnanıyorum ki Elbistanlı bunun hesabını soracaktır. 30 Mart’ta il olmayı beklerken kendisini mahalle yapan hükümete bir tokat vuracak, Elbistan’da Doğan Soydan’ı belediye başkanı seçecek. İşte o zaman Elbistan gerçek kimliğine kavuşacaktır” dedi.
Çankaya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özbolat, ön seçim yapılması çağrısını yineleyerek, “Gücümün zirvesindeyken bir daha Kahramanmaraş’tan milletvekili olmayacağımı ilan ettim. Bu işi benden daha iyi yapacak bir arkadaşımızın önünü açmak için verdiğim bu sözün arkasındayım. Kararım kesindir. Bu örgüt kendi içinden benden daha iyi görev yapacak en az iki milletvekilini seçeceğine bütün yüreğimle inanıyorum. Kaybederek siyaseti bırakmak istemiyorum. Bugüne kadar aday olduğum hiçbir yeri kaybetmedim. Kaybettiğim yere de ikinci defa aday olmadım. Olmayı da düşünmüyorum. 18 bin üyenin bulunduğu Çankaya’da ön seçim yapılırsa adayım dedim ve ön seçim yapılmak üzere de aday oldum. Ve göreceksiniz Çankaya’da ön seçim yapılacak ve ben iddia ediyorum kullanılan oyların en az yüzde 51’ini alarak görevime başlayacağım. Çankaya Belediyesi, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi. Benim hedefim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı. 20 yıldan beri orayı yöneten Melih Gökçek’i alaşağı edeceğiz ve Ankara’yı tekrar sosyal demokratların kalesi yapacağız. İstanbul’u ve Ankara’yı aldığımız zaman bilin ki AKP diye bir parti kalmayacak. Bizim bu iktidardan Türkiye’yi kurtarmamız lazım. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağım ve yanınızda olacağım. 30 Mart’ta da burada olacağım ve bütün gücümle adaylarımızı destekleyeceğim” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi