Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP oylarının büyük bir kısmının MHP’ye gittiğini iddia etti.

Ateş, bugün düzenlediği basın toplantısı ile yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 4 ay boyunca ciddi seçim çalışmaları yaptıklarını ancak sandıkta bunun karşılığını alamadıklarını ifade eden Ateş, CHP oylarının MHP’ye kaydığını ileri sürdü.

Seçimlerin ardından 25 gündür analizler yaptıklarını, yüzde 10 civarındaki CHP oylarının MHP’ye gittiğini tespit ettiklerini dile getiren Ateş, şöyle konuştu:

“CHP’nin oylarının büyük bir bölümünün bir başka muhalefet partisine kaydığını tespit ettik. Bizim tespitlerimize göre Kahramanmaraş'ta yüzde 10 civarında CHP oyu, MHP’ye kaydı. Bunun nedenlerini incelediğimizde vatandaşta ‘yeter ki AK Parti kaybetsin’ düşüncesinin oluştuğunu gördük. Bir de bunun dışında özellikle sosyal medyada ciddi anlamda yönlendirmeler oldu. CHP’ye oy verilecek iller, MHP’ye oy verilecek iller gibi. Bu tarz ‘sağ-sol yok dayanışma var’ diye. Görsel medyada sosyal medyada bir takım yazarlar, çizerler geçmişte bakanlık yapmış milletvekilliği yapmış insanlar, ‘güçlü olan yerlerde güçlüye oy verin’ diye halkı yönlendirdiler. Biz bunun yanlış olduğunu her zaman ifade ettik. Bunun oylarımızda düşüşe neden olacağını ifade ettik ve neticede bizim söylediğimiz gibi bir tablo ortaya çıktı. CHP’nin tabanı birçok yerde MHP’ ye destek verdi ama CHP Ankara’nın dışında başka illerde doğru düzgün bir destek almadı. Dolayısıyla Maraş’ta da oylarımızda düşme oldu. Keşke bu oy kaymamış olsa CHP’de kalsaydı. Gelecek seçimde bizi daha farklı noktalara taşıyacaktı diye düşünüyorum. Ancak pes etmeyeceğiz bundan sonra da halkın bize verdiği muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız.”
Editör: Haber Merkezi