Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afşin İlçe Başkanı Av. Mustafa Gedik , yazılı bir açıklama yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.
 
 
CHP Afşin Başkanı Av. Mustafa Gedik’in imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ibarelere yer verildi:
“29 Ekim Türk milletinin, 20. yüzyılın başlarından itibaren savaşlar, göçler, bozgunlar, toprak kayıpları görerek ve en sonunda batı emperyalizminin vahşice ve hunharca işgaline maruz kalarak, boynunun bükülmesiyle, tarihinin en zorlu dönemlerinden birini Milli Mücadele yıllarında yaşadığını hatırlayarak "Mazlum milletimizi, başı dik, onurlu ve insanlık tarihin en şanlı mücadelelerinden birine yönlendiren, ayyıldızlı al bayrağı eline alıp, bu mazlum milletin şanlı başkaldırışını bir 'Başbuğ' olup önüne düşerek göğüsleyen, Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Türk milleti, emperyalizmin karanlık senaryolarım ve benzeri görülmemiş saldırılarını Anadolu toprağına gömmüştür.
Bu şanlı mücadele, emperyalizmin sömürüsüne ve saldırısına maruz kalan İslam dünyasına ve mazlum milletlere örnek olmuştur. Bu, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde, o neslin ödediği ağır bedellerin zaferi olmuştur. Kadını erkeği, genci yaşlısı, köylüsü şehirlisi, Edirne'si ve Kars'ı ile bir milletin bütünlük içinde çektiği çilelerin neticesinde başı dik olan milletin zaferi olmuştur. Bu zafer, Milli mücadeleye uzanan yıllarda cepheden cepheye koşan, Sakarya'da, Dumlupınar'da, İnönü'de, Metristepe'de isimsiz ve kefensiz yatan Mehmetçik'in, kahraman gazilerin, aziz şehitlerin zaferi olmuştur. İşte, Cumhuriyet, 'Kanla ve irfanla' kazanılmış, Türk milletinin var olma mücadelesinin üzerine temel kurmuş, kökleriyle buluşan, güçlü ve genç nesillerin elinde yükselmiştir. Bu, 'Benim naçiz vücudum, elbette ki toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen ve Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet eden Gazi Mustafa Kemal'in ve Cumhuriyeti kuran nesillerin en büyük eseridir".
Cumhuriyet Halk Partisi Afşin ilçe teşkilatı olarak; devletimizin ve milletimizin ebedi bekası ile sonsuza kadar var olması duası ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun".
Editör: Haber Merkezi