Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Teşkilatı, 17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek amacıyla adliye önüne siyah çelenk bıraktı.

Üzerine ‘Adliyenin Kara Günü’ yazılan siyah çelenk, İl Başkanı Esat Şengül, ilçe başkanları, 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için aday olanlar ve partililer tarafından Kahramanmaraş adliyesi önüne bırakıldı.

CHP İl Başkanı Esad Şengül yaptığı açıklamada, adliye binası önüne siyah çelenk koyma eyleminin Türkiye’nin 81 ilinde yapıldığını ifade etti.

Kahramanmaraş Adliye binası önüne siyah çelenk koyduktan sonra açıklama yapan İl Başkanı Esad Şengül, şu şekilde konuştu:

“Bu gün Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin 81 ilinde adliye binalarının önüne Adliyenin kara günü adlı siyah çelengini bırakıyor. Tabi bunun anlamı 12 yıldır Türkiye’yi yönetmekte olan iktidar artık güçler ayrılığı olan yargıyı, yasamayı, yürütmeyi adeta kendi zaptu raptına alma anlayışı içerisinde yürüttüğü tutumun son ayağı olan tapelerle 3 bakanın oğlu ve Rıza Sarraf denen vatandaşın tapelerle yolsuzluk yaptığı tescillendiği halde hukukun buna takipsizlik vermiş olmasını CHP olarak kınıyoruz. Bu bağlamda Türkiye’nin 81 ilinde kararı protesto eden çelengi buraya bıraktık.”

Hukukun üstünlüğünün iktidar tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldığını iddia eden Şengül, baro başkanlığı seçimlerinde ortaya çıkan buna verilen en güzel cevap olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

“Hiç bir ülkede hukukun üstünlüğü, hukukun egemenliğinin bu kadar zaptu rapta alınmaya çalışıldığı bir dönem yaşanmamıştır, hele hele Türkiye’de. Dolayısıyla buna da son baro seçimlerinde hukukçularımız gerekli dersi vermiştir diye düşünüyorum. Barolarda yapılan seçimlere baktığımız zaman hukukçularımız kendi iradesini ortaya koyarak kimseye teslim olmayacağını göstermişlerdir. Sanıyorum bu bundan sonraki verilecek hukuksuz yöndeki kararlara da sirayet eder diye düşünüyorum. Bu anlamda bu gün Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da partililerimizde geldik Kahramanmaraş adliyesine kararı protesto eden çelengi bıraktık.”

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem, adliye binası önüne bırakılan çelenk ve arkasından İl Başkanının yaptığı açıklamadan sonra olaysız bir şekilde sona erdi.
Editör: Haber Merkezi