Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Doların düşmesine hepimiz sevindik fakat benzin, elektrik, doğal gaz, şeker, çay, sıvı yağ, gübre fiyatları düştü mü? Halkın alım gücü bitti. Doların yükselmesiyle gelen zamlar hala devam ediyor." dedi.

Öztunç, partisinin Afşin İlçe Başkanlığındaki konuşmasında, Türkiye'de ekonomik krizin devam ettiğini savundu.

Döviz kurlarındaki düşüşlerin piyasaya da yansıması gerektiğini aktaran Öztunç, "Doların düşmesine hepimiz sevindik fakat benzin, elektrik, doğal gaz, şeker, çay, sıvı yağ, gübre fiyatları düştü mü? Doların yükselmesiyle gelen zamlar hala devam ediyor. Vatandaşın alım gücü azaldı." diye konuştu.

Yaşanan sıkıntıların sandıkla çözülmesi gerektiğini belirten Öztunç, "Kararı hakem olan milletimiz verecek. Şu anda zaten seçim ekonomisi uygulanmaya çalışılıyor. '2023'e kadar seçim yok.' deniliyor ya, kesin var. 2022'nin mart, nisan veya haziran ayına kadar mutlaka sandık gelecek, seçime gideceğiz. Çünkü millet dayanamaz hale geldi. Bu hükûmet başka bir yapıya ulaşmış durumda. Yaptırdığımız anketlerde de bunları görüyoruz. Önümüzdeki günlerde Merkez Yönetim Kurulumuz toplanacak ve kongrelerimize ilişkin karar alacağız." ifadesini kullandı.

Vatandaşın alım gücünün azaldığını söyleyen Öztunç, “Eskiden bizim vatandaşımız ucuz diye Bulgaristan’a, Gürcistan’a giderdi alışveriş yapardı, çantaları doldurur gelirlerdi. Şimdi onlar geliyorlar Türkiye’ye çantalarını doldurup gidiyorlar. Ülkemiz bu hale geldi. Paramız pul olduktan sonra asgari ücrete yapılan zammın ne anlamı var. Fakat bunun çözümü var, o da sandık. Kararı hakem olan milletimiz verecek. Şuanda zaten seçim ekonomisi uygulanmaya çalışılıyor. 2023’e kadar seçim yok deniliyor ya kesin var. 2022’nin mart veya nisan, haziran ayına kadar mutlaka sandık gelecek, seçime gideceğiz. Çünkü millet dayanamaz hale geldi. Bu hükümet başka bir yapıya ulaşmış durumda. Yaptırdığımız anketlerde de bunları görüyoruz.” açıklamasında bulundu. 

CHP Afşin İlçe Başkanı Selçuk Gökdoğan da, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, mahalle ziyaretleri gerçekleştirerek üye çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Buradaki programını tamamlayan Öztunç, ilçe teşkilatıyla birlikte Atatürk ve Elçibey Caddesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi