CHP Afşin İlçe Başkanı Mustafa Gedik, Lice’de yaşanılan bayrak olayına ilişkin, “ Tahammüllerinizi hükümete karşı sorgulayın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afşin İlçe Başkanı Mustafa Gedik, yazılı bir açıklama yaparak Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda direkten Türk Bayrağı’nın indirilmesini kınadıklarını söyledi.

Gedik yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkte ki Şanlı Türk Bayrağımızın bir kukla tarafından in­dirilmesini şiddetle kınıyorum. 2009 Yılında açılım sürecinin başlangıcında Habur Sınır Kapısı’na PKK lıların ayağına hakim savcı salıp ifadelerin alındığı odada ki Atatürk ve Türk Bayrağını kaldıran AKP hükümetinin açılım sürecinin gereksizliğini ülkemiz adına o gün bunları görmeyenler. Bugün Şanlı Türk Bayrağımızı indirenlere kızmış görünmekte olmalı sadece ve sadece timsah gözyaşlarıdır.

Genel Kurmay Başkanlığı açıklamasında; ‘Tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere serinkanlı yaklaşılmaya çalışılmaktadır' demektedir. TSK. Hükümete karşı tahammül sınırlarını da gözden geçirmeli. Bir tarafta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları söyledi: Sabırla olayları takip ediyoruz. Eğer sabır ol­masaydı, hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı, bayrak direğine çıkmaya çalışıp, o bayrağı oradan yere indirmeye cüret eden insana cezası o anda verilebilirdi. Diyerek bu bayrak indirme olayında hükümetin direktifleri doğrultusunda o alçağa haddinin bildirilmediğini görmekteyiz. Çünkü Lice’de ki olaylarda askerin silahını toplatanlar. Bayrak indirilmesine de kendi iradeleri noktasında izin verildiği acı bir gerçek olarak ifade etmektedirler. Bayrak kanunu 7/3 madde Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır. Bu kanun kapsamında TSK ni ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi