Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afşin İlçe Teşkilatı'nda 'kongre' süreci tamamlandı.

Afşin Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen CHP Afşin 36. Olağan Kongresinde mevcut Başkan Mahsuni Çinpolat ile Hamdullah Çinpolat Afşin İlçe Başkanlığına aday oldu.

Mevcut Başkan Mahsuni Çinpolat ile Hamdullah Çinpolat'ın hazırlamış olduğu listelerle seçimlere gidildi. Kesin olmayan sonuçlara göre, 118 delegeden sadece 99 delegenin katıldığı kongrede 6 oy geçersiz sayılırken, kullanılan oyların 53'ünü alan Mahsuni Çinpolat yeniden başkanlık görevine seçilerek güven tazeledi. Diğer aday Hamdullah Çinpolat'a ise sandıktan 40 oy çıktı.

Afşin'de gerçekleştirilen kongre ile Kahramanmaraş ilçelerinde kongre sürecinin tamamlandığını söyleyen CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, "Afşin'imizde iki tane birbirinden kıymetli arkadaşımız elini taşın altına koyarak, CHP Afşin ilçe başkanı olmak için yüreklerini ortaya koydular. Her ikisini de yürekten kutluyorum. Afşin'de CHP'nin ayakta durmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kongremize katılan misafirlerimize, delegelerimize ve partililerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kongrede güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Mahsuni Çinpolat ise, "İlk göreve geldiğimizden buyana Afşin'de oyunu artırmak için partililerimizle birlikte yoğun gayretlerimiz oldu. Her zaman tarafsızlığımızı korumak için yoğun mücadele içerisinde olduk. Göreve geldiğim gün tuttuğum takımı bile askıya aldım. Görevim süresinde ben başkanım diye kimseye emir vermedim, kimseye emir vermedim. Her üç ayda bir üyelerimizle buluşarak yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulunduk. Aktif olarak dönemimizi tamamladık" dedi.

CHP Afşin İlçe Teşkilatı'na hizmet binası kazandırdıklarına değinen Mahsuni Çinpolat, "Mevcut ilçe binamızı satın aldık, kiradan kurtulduk ve partililerimizin hizmetine sunduk. Her kurumu, iş adamları ziyaret ederek 27 öğrencimize burs imkanı oluşturduk. İlçemizde sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle her fırsatta bir araya gelerek Afşin için ne yapılabiliri, konuştuk, istişarelerde bulunduk. Şimdi delegelerimiz tarafından bu görev bizlere tekrar verildi. İnşallah belediye seçimlerinde Afşin Belediyesini alacağız ve meydandan kaldırılan Atatürk heykelini tekrar oraya dikeceğiz. Kongremize katılan bütün partililerimize, delegelerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kongreye, CHP İl Başkanı Esat Şengül, il yöneticileri, ilçe başkanları, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, BBP Afşin İlçe Başkanı Ecevit Kavak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.

Mahsuni Çinpolat'ın, 14 kişiden oluşan Yönetim Kurulu Asil Üyeleri sırasıyla şu şekilde;

Haydar Aslan, Eyüp Ceyhun, Mehmet Çelik, Cuma Dağlı, Hasan Demir, İsmail Düzel, Mustafa Güler, Ahmet Kanza, Muazzez Mercimek, Fikret Sertdemir, Hüseyin Sığınır, Mesut Şamil Şahan, Murat Tetik, Menekşe Yüce,

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise sırasıyla şu şekilde;

Mehmet Acar, Ali Aslan, Mehmet Balta, Mehmet Çoşlu, Nergiz Çinpolat, Teber Çirkin, Devrim Dağlı, Niyazi Kanat, Haydar Kerimoğlu, Derya Kınalı, Adnan Mağaralı, Celal Mert, Bilal Özkan, Ali Su,

Editör: Haber Merkezi